ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Πώς η Κιμ Καρντάσιαν βοήθησε Αφγανές έφηβες να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν

Έφηβες ποδοσφαιρίστριες από το Αφγανιστάν έφτασαν στη Βρετανία, με αεροπλάνο, που μίσθωσε η Κιμ Καρντάσιαν.

Το αεροπλάνο μετέφερε 35 έφηβες μαζί με τις οικογένειές τους- περίπου 130 ανθρώπους συνολικά- στο Λονδίνο. Τώρα, θα μείνουν για δέκα ημέρες σε καραντίνα, προτού αρχίσουν τη νέα ζωή τους στη Βρετανία.

Οι παίκτριες, οι οποίες είχαν χάσει την αερομεταφορά που είχε οργανωθεί τον Αύγουστο στην Καμπούλ, είχαν καταφύγει στο Πακιστάν με τις οικογένειές τους μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, όπου είχαν λάβει βίζα 30 ημερών.

«Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους»

Η πτήση που τις μετέφερε στη Βρετανία προσγειώθηκε χθες, Πέμπτη, στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, σύμφωνα με το Ίδρυμα ROKiT, το οποίο τις βοήθησε να διαφύγουν. Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA, αυτές απομακρύνθηκαν στη Βρετανία με πτήση που χρηματοδότησε η σταρ των τηλεοπτικών εκπομπών ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν.

Η Σιου-Αν Τζιλ, γενική διευθύντρια του Ιδρύματος ROKiT, δήλωσε «εξαιρετικά συγκινημένη από το θάρρος αυτών των κοριτσιών», λέγοντας ότι ελπίζει «η οικογένεια του ποδοσφαίρου» να τις βοηθήσει σε «αυτήν την δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».

Με την βοήθεια και της Λιντς Γιουνάιτεντ

Οι νεαρές ποδοσφαιρίστριες έλαβαν κυρίως την υποστήριξη του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Λιντς Γιουνάιτεντ, ο ιδιοκτήτης της οποίας, ο Αντρέα Ραντριτσάνι, δήλωσε σε ανακοίνωσή του «ενθουσιασμένος» για την άφιξη των ποδοσφαιριστριών στη Βρετανία. «Αυτό καταδεικνύει την δύναμη του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού εν γένει, όπως και την δύναμη προς όφελος του καλού και πόσο πολύ μπορεί η ποδοσφαιρική κοινότητα να συνεργαστεί και να κινητοποιηθεί για να σώσει ζωές», πρόσθεσε.

Η Λιντς Γιουνάιτεντ έχει προτείνει να υποδεχθεί τις παίκτριες σε ομάδες νεανίδων προκειμένου να δώσει ξανά στα κορίτσια αυτά «ένα μέλλον ευημερίας».

«Όπως και άλλοι άνθρωποι, που φέραμε από το Αφγανιστάν στη Βρετανία, τα κορίτσια της ομάδας γυναικών της αφγανικής ομάδας θα έχουν θερμή υποδοχή, υποστήριξη και στέγη», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Βρετανία έχει απομακρύνει περισσότερους από 15.000 ανθρώπους με αερογέφυρα από την Καμπούλ τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στα μέσα του Αυγούστου, εκ των οποίων σχεδόν 8.600 Αφγανούς που δικαιούνται το πρόγραμμα ARAP για μετεγκατάσταση και βοήθεια στους Αφγανούς που εργάζονταν με τους Βρετανούς στο Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact