ΕΛΛΑΔΑ

Πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου προέβλεψε την τραγωδία

«Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Με τα λόγια αυτά, η Ρούλα Πισπιρίγκου προανήγγειλε στους γιατρούς το θάνατο του παιδιού της, μία ημέρα νωρίτερα.

Οι γιατροί δεν πίστευαν στα αυτιά τους, ακούγοντας την 33χρονη μητέρα να «προβλέπει», το δραματικό τέλος της 9χρονης Τζωρτζίνας, με μία σιγουριά που αμέσως τους έκανε αίσθηση.

Οι καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι αποκαλυπτικές. Η 33χρονη μητέρα όχι μόνο δεν εξέφραζε την αγωνία της στους γιατρούς, τα τελευταία κρίσιμα λεπτά της άτυχης Τζωρτζίνας, αλλά «προφήτευε» και το θάνατό της, με μία απάθεια που πάγωσε τους πάντες.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, από τις καταθέσεις που έδωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» προκύπτει ότι: «Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μητέρα είπε στους γιατρούς ‘‘αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα’’, προβλέποντας ουσιαστικά το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού που τελικά συνέβη και οδήγησε στον θάνατό του. Τα λεγόμενα της έκαναν αίσθηση στους γιατρούς γιατί από τα δεδομένα που είχαν, τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο»

Δεν ήταν βέβαια η μοναδική φορά που η «ψυχραιμία» και η στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου ξάφνιαζε τους γιατρούς. Όσοι άλλωστε συμμετείχαν στην προσπάθεια να κρατήσουν στη ζωή την άτυχη Τζωρτζίνα θυμούνται πως «όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο, εκείνη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί».

Η μητέρα είχε αναλάβει τη χορήγηση των φαρμάκων στη Τζωρτζίνα

Φανερή όμως είναι, σύμφωνα με το διαβιβαστικό η «μεθοδικότητα» που χαρακτήριζε τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, όλο το διάστημα της νοσηλείας του παιδιού, φροντίζοντας να παραμείνει σε μονόκλινο δωμάτιο, να μην υπάρχουν κάμερες σε αυτό ενώ παράλληλα, είχε αναλάβει η ίδια τη σίτιση αλλά και τη χορήγηση των φαρμάκων του. «Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του. Η Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί.

Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα. Σημειώνεται ότι στις 27 Ιανουαρίου του 2022 αποχώρησε ο πατέρας και έμεινε μόνον η Πισπιρίγκου μέχρι και το θάνατο της», τονίζεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της Αστυνομία

Η 33χρονη μητέρα η οποία βρισκόταν πάντα δίπλα στη μικρή Τζωρτζίνα, όπως σημειώνουν γιατροί και νοσηλευτές, έμεινε ατάραχη ακόμη και όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο στην 9χρονη, στις 29 Ιανουαρίου. «Λίγο πριν από τις 2.30 μία από τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι η κάτι άλλο.

Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού.

Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφιγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15.50 κατέληξε».

Αρνητικές οι γονιδιακές εξετάσεις

Από τις εξετάσεις που έγιναν πάντως στη Τζωρτζίνα για τα γονίδια και τον εξειδικευμένο γενετικό έλεγχο, εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

«Θανατηφόρος δηλητηρίαση από κεταμίνη»

Σύμφωνα με την τοξικολογική έκθεση, ο θάνατος της Τζωρτζίνας « επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. Στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml». Ο χρόνος δε που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη είναι από 5 ως 20 λεπτά.

Η πορεία προς το θάνατο

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως όλα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας σημειώνοντας όταν το παιδί ήταν στο δωμάτιο και όχι στη ΜΕΘ. Συγκεκριμένα «αναφέρθηκαν διάφορα επεισόδια που έκανε το παιδί, συνολικά εννιά τα οποία και αντιμετωπίστηκαν από τους γιατρούς.

Τα επεισόδια αυτά χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης. Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 το παιδί εισάγεται σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών όπου παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική και μετά από 24 ώρες παρουσιάστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ όπου έμεινε για 36 ώρες και επέστρεψε πίσω στην Κλινική ενώ έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο, με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία.

Το παιδί μεταφέρεται εκ νέου στη ΜΕΘ όπου μένει εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει εκεί συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στις 26 Ιανουαρίου για να διερευνηθούν αυτά τα επεισόδια. Το πρώτο 24ωρο το παιδί δεν παρουσιάζει κανένα επεισόδιο. Το δεύτερο 24ωρο το παιδί παρουσιάζει και πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3 1/5 λεπτών που αντιμετωπίστηκε. Τις επόμενες ημέρες εμφανίζει από 28 Ιανουαρίου ως 29 Ιανουαρίου εμφανίζει μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια. Στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική διασωληνώθηκε και 13.50 ώρα το παιδί κατέληξε»

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact