ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς να αντιμετωπίσετε τη μοναξιά!

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε και να πάρετε στα σοβαρά υπόψη το συναίσθημα της μοναξιάς, ακόμα κι αν θεωρείται κάτι σχετικά απλό.

Η πραγματικότητα είναι αυτή: μπορεί να επιδράσει κατά πολύ στην ψυχική υγεία κάποιου και να αυξήσει ακόμα και την πιθανότητα πρόωρου θανάτου.

Έρευνα του περιοδικού Heart το 2016 βρήκε ότι ο κίνδυνος μοναξιάς και κοινωνικής απομόνωσης είναι το ίδιο σημαντικός για την καρδιάς, όσο και η παχυσαρκία. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε τη μοναξιά.

1. Μοιραστείτε τις προσωπικές σας σκέψεις με έναν επαγγελματία ψυχολόγο

Αν υπάρχει ασυμφωνία ανάμεσα στην κοινωνική ζωή που έχετε και στην κοινωνική ζωή που θέλετε, ίσως είναι ζήτημα οπτικής. Ορισμένες φορές, μιλώντας με έναν αντικειμενικό παρατηρητή (επαγγελματία), ψυχοθεραπευτή ή συμβουλευτικό ψυχολόγο, μπορείτε να βοηθηθείτε και να προσδιορίσετε τι είναι ακριβώς αυτό που θέλετε από τις σχέσεις σας.

2. Ένας χνουδωτός φίλος μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση

Μεγαλώστε την οικογένειά σας με ένα κατοικίδιο ζώο και θα ανακουφιστείτε άμεσα από την μοναξιά, αφού θα παρέχετε στον εαυτό σας απευθείας κοινωνική στήριξη και συντροφιά.

3. Εξερευνήστε νέα χόμπι και δραστηριότητες

Είτε αυτό είναι κηπουρική, είτε εθελοντισμός για έναν σκοπό με τον οποίο είστε παθιασμένοι ή η συμμετοχή σε μια αθλητική λέσχη, κάθε δραστηριότητα που εστιάζει στη χαλάρωση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα επίπεδα της αυτοεκτίμησής σας και να καταπολεμήσετε το συναίσθημα μοναξιάς.

4. Κάντε εθελοντισμό σε ένα νοσοκομείο

Τα άτομα τρίτης ηλικίας έχουν στατιστικά υψηλότερα ποσοστά ρίσκου να νιώσουν μοναξιά. Ξοδεύοντας λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας σε ένα γηροκομείο ή σε ένα ίδρυμα, προσφέρετε σημαντική βοήθεια , μειώνοντας τα συναισθήματα πλήξης και απόγνωσης. Η θετικότητα και η ανθρώπινη επαφή μάλιστα έχουν μεταδοτικές ιδιότητες!

5. Βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για κατάθλιψη

Ορισμένες φορές, τα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να διαστρεβλώσουν την αντίληψή μας και να μιμηθούν το συναίσθημα της μοναξιάς. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η κατάθλιψη δεν αποτελεί την αιτία της μοναξιάς, όπως και ούτε το αντίθετο.

6. Κάντε ένα διάλειμμα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης

Αν πιστεύετε ότι νιώθετε μοναξιά, επειδή βλέπετε τις φωτογραφίες και το status των φίλων σας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αποσυνδεθείτε από αυτά και πάρτε ένα διάλειμμα μακριά τους!

Govastileto.gr

Kάντε κλικ για να συνεχίσετε

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Κουφοντίνας σκότωσε τον Αξαρλιάν και πήγε σαν περαστικός να δει το πτώμα του

Πλατεία Συντάγματος, μεσημέρι 14 Ιουλίου 1992. Κίνηση, ζέστη,…

«Σφάζονται» για την αρχηγία

Μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης…

Σκηνές χάους σε νυχτερινό: Πήγαν να δουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν λόγω… κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε…

ΕΛ.ΑΣ.: Επιστολή 37 ανώτατων αξιωματικών στον Κ.Μητσοτάκη – «Ιδού τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό…

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Καΐκι αντιμετώπισε το «υπερκύτταρο» της Χαλκιδικής

Ταινία τρόμου θυμίζουν οι εικόνες ανοιχτά της Ποτίδαιας.…
contact