ΚΟΣΜΟΣ

Πώς να αντιμετωπίσετε τους κουτσομπόληδες στη δουλειά σας

Οδηγίες επιβίωσης από μία ειδικό σε επαγγελματικά θέματα

Η Σάρα ήταν μια νέα μάνατζερ που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση: ένας από τους υπαλλήλους της ήταν ο κουτσομπόλης του γραφείου. Όπως γνώριζε σιγά σιγά την ομάδα της και να περνάει χρόνο με τον κάθε υπάλληλο χωριστά, η Σάρα παρατήρησε ότι ένα όνομα ερχόταν εμφανιζόταν συνέχεια και όχι με καλό τρόπο, όπως αναφέρει η Lisa Quast, σύμβουλος για θέματα εργασίας.

Η υπάλληλος στην οποία αναφέρονταν οι συνάδελφοί της, είχε κερδίσει τη φήμη της κουτσομπόλας και εκείνης που έκανε κριτική σε κάθε ενέργεια του πρώην μάνατζερ. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η Σάρα δεν είχε γίνει μάρτυρας η ίδια της αρνητικής αυτής συμπεριφοράς. Όλα τα σχόλια προέρχονταν από άλλους υπαλλήλους, που προσπαθούσαν να την προειδοποιήσουν για την Τρέισι.

Αυτό άλλαξε τη μέρα που η Σάρα πέρασε μπροστά από το δωμάτιο με το φωτοτυπικό και άκουσε τυχαία έναν «εξάψαλμο» της Τρέισι. Στάθηκε έξω ακριβώς από την πόρτα και άκουγε χωρίς να κάνει θόρυβο, ενώ η Τρέισι κατέκρινε τις αλλαγές στη δουλειά που είχαν παρουσιαστεί κατά τη σύσκεψη του προσωπικού του τμήματος. Μάλιστα συνέχισε να ακούει, καθώς η Τρέισι μοιράστηκε τις απόψεις της για τη νέα μάνατζερ, οι οποίες φυσικά ήταν όλες αρνητικές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Forbes, αφού η Σάρα άκουσε την Τρέισι να εξαντλεί την επιχειρηματολογία της και τα σχόλιά της, μπήκε μέσα στο δωμάτιο. «Τρέισι θα ήθελα να σε δω στο γραφείο μου σε παρακαλώ» είπε.

Όταν κάθισαν στο γραφείο της Σάρα, ρώτησε την Τρέισι αν έχει κάποια σχόλια να μοιραστεί σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στη διαδικασία της δουλειάς, οι οποίες είχαν συζητηθεί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης νωρίτερα εκείνη την ημέρα.

«Ω όχι» απάντησε η Τρέισι. «Νομίζω ότι οι αλλαγές είναι πολύ καλές. Θα μας βοηθήσουν πραγματικά να βελτιώσουμε τα πράγματα εδώ».

Η Σάρα έσκυψε μπροστά στην καρέκλα, σηκώνοντας τα φρύδια της. Μετά από μία αξιοσημείωτη παύση, είπε: «Χμμ… ώστε δεν πιστεύεις ότι οι αλλαγές είναι γελοίες ή ότι κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί για αυτές, γιατί πιστεύεις ότι δεν θα έχω διάρκεια στον νέο μου ρόλο περισσότερο από λίγες εβδομάδες;».

Της Τρέισι της «έπεσαν τα σαγόνια» και ήταν τόσο σοκαρισμένη που δεν μπορούσε να μιλήσει.

«Όταν πέρασα από το δωμάτιο με το φωτοτυπικό σε άκουσα να μιλάς για τη σύσκεψη του προσωπικού, οπότε σταμάτησα να ακούσω τι είχες να πεις» της είπε η Σάρα. «Τώρα ας μιλήσουμε σχετικά με το γιατί δεν είναι καλό να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο και τι θα γίνει αν συνεχίσεις να έχεις αυτή τη συμπεριφορά».

Όταν αντιμετωπίζετε έναν κουτσομπόλη στη δουλειά, είναι πολύ βοηθητικό να χειριστείτε το ζήτημα όπως η Σάρα:

Συναντηθείτε με τον «δράστη» αμέσως μετά από ένα περιστατικό Χειριστείτε την κατάσταση με ήρεμο, επαγγελματικό τρόπο Βοηθήστε το άτομο να συνειδητοποιήσει ότι η συμπεριφορά του είναι ανάρμοστη Εξηγήστε την επίδραση της συμπεριφοράς του στους άλλους Αναφερθείτε στις συνέπειες της ενδεχόμενης συνέχισης της ίδιας συμπεριφοράς, που μπορεί να είναι προοδευτικά πειθαρχικά μέτρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact