ΕΛΛΑΔΑ

Πώς οι αρχές έπιασαν στον ύπνο στην οργάνωση στην Κρήτη

«Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω». Αυτό φαίνεται να ήταν το «μότο» της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι Αρχές Ασφαλείας του νησιού μετά από γιγαντιαία επιχείρηση σε ολόκληρη την Κρήτη με επίκεντρο το Ρέθυμνο. Το «μενού» της οργάνωσης περιελάμβανε χασισοφυτείες, ναρκωτικά, όπλα, εκβιασμούς και τραμπουκισμούς με κάθε πρόσφορο μέσο με σκοπό την απόσπαση χρημάτων.

Οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο με τις αστυνομικές δυνάμεις να πραγματοποιούν «εφόδους» στα σπίτια τους πριν καλά-καλά ξημερώσει. Η μεγάλη επιχείρηση ξεκίνησε χαράματα για προφανείς λόγους και αφού είχαν τελειώσει τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου, στα οποία πολλοί από τους προσαχθέντες διασκέδαζαν μέχρι πρωίας.

Οι Αρχές προχώρησαν σε αθρόες συλλήψεις ατόμων από διάφορες περιοχές του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και άλλων περιοχών της Κρήτης. Η εμπλοκή τους προέκυψε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφώνων βασικών υπόπτων. Πολλοί από τους προσαχθέντες αποτελούν «γνώριμους» των διωκτικών Αρχών, με εμπλοκή σε εξαιρετικά σοβαρές υποθέσεις. Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση για την οποία έγινε «παιδομάζωμα» από διάφορες περιοχές της Κρήτης, είχε κύρια δραστηριότητα την χασισοκαλλιέργεια και την εμπορία ναρκωτικών ωστόσο προκύπτουν και άλλες παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες επίσης συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης. Βασικά «κεφάλια» της οργάνωσης αποτελούν κατά την ΕΛ.ΑΣ Ρεθυμνιώτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των υποθέσεων που τους αποδίδονται είναι και η υπόθεση γνωστού επιχειρηματία.

Όπως έγραψε το Cretalive, έρευνες έγιναν και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης για την σύλληψη συγκεκριμένων προσώπων-συνεργών. Στο Ηράκλειο οι Αρχές έκαναν «ντου» σε χωριό του Αρκαλοχωρίου και του Καστελίου, Γούβες και Ηράκλειο με τέσσερις συνολικά συλλήψεις. Ένας μόνο δεν εντοπίστηκε.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι άτομο που έχει εκτίσει φυλακή για εμπορία ναρκωτικών, έχει κατηγορηθεί για ληστείες αλλά έχει αθωωθεί ενώ στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί από τις Αρχές και ως «βομβιστής». Ακόμα συνελήφθησαν δύο άτομα που έχουν κατηγορηθεί για τον βιασμό μίας νεαρής γυναίκας καθώς και ένα άτομο Ρεθυμνιώτικης καταγωγής που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για χασισοφυτεία και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Αστυνομικοί της ομάδας κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τις «συνθηματικές» συνομιλίες τους και να ξεδιπλώσουν το εύρος των επαφών και συναλλαγών τους σε ολόκληρο το νησί. Υποστηρίζεται ακόμα ότι υπάρχουν ευρήματα που «δένουν» περαιτέρω την υπόθεση και μάλιστα υπάρχει άμεσος συσχετισμός με συγκεκριμένες χασισοφυτείες που είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν σε περιοχές του Ρεθύμνου.

Πηγή: cretalive.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact