ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς οι δουλειές του σπιτιού επιδρούν στο σεξ

Δεδομένου ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τις δουλειές του σπιτιού (τουλάχιστον τις περισσότερες από αυτές) τις κάνουν οι γυναίκες, απευθυνόμαστε στους άντρες αναγνώστες μας.

«Μη φοβάστε τις οικιακές εργασίες. Αντίθετα, αρχίστε να εξετάζετε το ενδεχόμενο να συμμετέχετε περισσότερο σε αυτές και θα δείτε ότι θα βελτιωθεί… η σεξουαλική σας ζωή!».

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μια πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι ισότιμοι ρόλοι στο σπίτι συνεπάγονται περισσότερη… δράση στην κρεβατοκάμαρα.

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2013, που είχε διεξαχθεί από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, οι άντρες που άφηναν στις γυναίκες τους τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού, απολάμβαναν σχεδόν διπλάσιες φορές περισσότερο σεξ, σε σχέση με αυτούς που βοηθούσαν τις συντρόφους τους.

Μία νέα έρευνα όμως, από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, υποστηρίζει ότι η προηγούμενη μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από τις δεκαετίες του 1980 και 1990, όταν η ισότητα μέσα στο σπίτι δεν είχε γίνει «ο κανόνας».

Ο επίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας Daniel Carlson μελέτησε μαζί με συναδέλφους του πιο πρόσφατα στοιχεία, από 487 ζευγάρια, τα οποία συμμετείχαν στην Έρευνα για την Οικογένεια και τις Σχέσεις, που έγινε το 2006, με σκοπό να διαπιστωθεί πόσο επηρέαζαν οι δουλειές του σπιτιού τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσαν, διαπιστώθηκε ότι τα ζευγάρια που μοιράζονταν με πιο ισότιμο τρόπο τις οικιακές εργασίες, ανέφεραν ότι είχαν πιο υγιή κι ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή, συγκριτικά με εκείνα τα ζευγάρια στα οποία οι γυναίκες έκαναν τις περισσότερες δουλειές (μαγείρεμα, καθάρισμα κ.τ.λ.).

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα ζευγάρια που μοιράζονται τις οικιακές εργασίες αισθάνονται ότι μοιράζονται τις υποχρεώσεις μιας «οικογένειας» και κατά συνέπεια είναι πιο ικανοποιημένα από τη σχέση τους, κάτι που «μεταφράζεται» και σε περισσότερες εκδηλώσεις αγάπης.

Τα συμπεράσματα της έρευνας, όπως αναφέρει το περιοδικό Time, δημοσιεύτηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Κοινωνιολογίας.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact