ΚΟΣΜΟΣ

Πόσο πλούσιος είναι τελικά ο Ερντογάν – Το ποσό που λαμβάνει και τα ερωτήματα

Με έναν μηνιαίο μισθό γύρω στα 9.000 ευρώ το ετήσιο εισόδημα του Ερντογάν ούτε που φθάνει το ήμισυ των ετήσιων απολαβών της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ , ωστόσο, η περιουσία του, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό vermoegensmagazin.de, εκτιμάται γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ – πράγμα που προκαλεί απορίες στους επικριτές του, αφού πριν από 14 χρόνια διέθετε, όπως ανέφερε τότε ένα άλλο γερμανικό οικονομικό ΜΜΕ, το Wirtschaftswoche, κάπου 850.000 ευρώ σε τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ως γνωστόν, δεν βάζει το χέρι στη δική του τσέπη, αλλά σε εκείνες των φορολογουμένων για τα παλάτια που χτίζει στις όχθες της λίμνης Βαν και τη Μαρμαρίδα σε καιρούς χαλεπούς για την οικονομία της χώρας του. Και σύμφωνα με το άρθρο του vermoegensmagazin.de «φέρεται να έχει αρκετούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία».

Στα χαρτιά η περιουσία του Ερντογάν δεν φαίνεται μεγάλη…

Η αλήθεια είναι ότι μόνον εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν για το πραγματικό ύψος της περιουσίας του Ερντογάν, που ονειρεύεται να παραμείνει «ισόβιος σουλτάνος». « Αλλά ακόμη κι έτσι, θα πρέπει να προσμετρηθούν πολλοί παράγοντες, ορισμένοι απ’ τους οποίους είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό, ώστε είναι πρακτικά αδύνατο να μιλήσει κανείς με ακριβή ποσά. Θα μπορούσε να είναι πάνω από 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών (…) Όπως και να έχει είναι πολυεκατομμυριούχος. Φυσικά αυτό δεν κατέστη δυνατό με το ετήσιο εισόδημά του των περίπου 108.000 ευρώ.

Ωστόσο, πολλοί αρχηγοί κρατών έχουν την ευκαιρία να πλουτίσουν με την ιδιωτικοποίηση πρώην κρατικών εταιρειών είτε με την εκλογή τους στα εποπτικά συμβούλια των εταιρειών αυτών είτε με την καλλιέργεια στενών επαφών στην οικονομία ή με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Και τέτοιες πρακτικές προσάπτουν στον Ερντογάν οι πολιτικοί του αντίπαλοι», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Παριστάνει τον πολεμοχαρή αλλά οι γιοί του φυγόστρατοι – Mπλεγμένοι σε σκάνδαλα, χρυσές μπίζνες και πολλά δισ.

Ο ρόλος των γιων του Ερντογάν

Ο Ερντογάν δεν χρειάζεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια στους λογαριασμούς του, συνεχίζει το δημοσίευμα υποστηρίζοντας ότι «ο Τούρκος πρόεδρος συγκαλύπτει πολύ έξυπνα τον πλούτο του και μερικές φορές τον αποκτά μέσω των γιων του (…) Η πραγματική περιουσία του Ερντογάν έγκειται λοιπόν στην οικογένειά του, καθώς τοποθέτησε τους γιους του σε κορυφαία οικονομικά πόστα».

Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν: Ο μεγαλύτερος γιος του Τούρκου προέδρου είναι ιδιοκτήτης του εφοπλιστικού ομίλου MB Shipping Co κι η περιουσία του υπολογίζεται γύρω στα 80 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει ξεκαθαρίσει που βρήκε τα χρήματα ο ηλικίας 41 ετών Αχμέτ Μπουράκ για να μπει στον κόσμο των εφοπλιστών.

Αλλά και ο νεότερος γιος του Ερντογάν, ο Νετζμετίν Μπιλάλ φέρεται μπλεγμένος σε χρυσές μπίζνες με οσμή σκανδάλων ενώ ενεπλάκη και στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών του 2013. Φήμες αναφέρουν ότι ο Μπιλάλ στήριξε οικονομικά τους τζιχαντιστές του ISIS, αγοράζοντας απ’ αυτούς ποσότητες πετρελαίου αξίας εκατομμυρίων που προερχόταν από πετρελαιοπηγές που είχαν περιέλθει στον έλεγχό τους.

Η μεγαλύτερη κόρη του Ερντογάν, Εσρά, είναι μέλος του ΔΣ ενός ιδρύματος υπηρεσιών Παιδείας και Νεολαίας (TURGEV), που έχει βρεθεί συχνά στο επίκεντρο κριτικής της αντιπολίτευσης, ενώ η μικρότερη κόρη, του Σουμεγιέ, εργάζεται ως πολιτική σύμβουλος του πατέρα της και πληρώνεται, φυσικά, από τον κρατικό κορβανά.

Πηγή: iefimerida.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact