ΓΥΝΑΙΚΑ

Πόσο συχνά οι άντρες σκέφτονται το σεξ

Κάθε επτά δευτερόλεπτα; Μάλλον όχι. Αλλά αντί να αναρωτιέστε αν αυτό είναι αλήθεια, ιδού μια απόπειρα προσέγγισης της πραγματικότητας.

Ο δημοσιογράφος του BBC Tom Stafford, επιχείρησε να βγάλει… άκρη με το «καυτό» αυτό θέμα , σε ένα άκρως σπαρταριστό άρθρο.

Μας έχουν πει ότι οι άνδρες σκέφτονται το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα. Οι περισσότεροι από τους άντρες έχουν διασκεδάσει με αυτή την ιδέα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αντί απλώς αναρωτιούνται για το αν αυτό είναι αλήθεια, ας εξετάσουμε πώς αυτό θα μπορούσε – ή δεν θα μπορούσε – να αποδειχθεί.

«Αν πιστέψουμε τα στατιστικά, σκεφτόμαστε το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα, τότε σημαίνει μέχρι και 514 φορές την ώρα. Ή περίπου 7.200 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι πολύ; Ακούγεται μεγάλος αριθμός για μένα, φαντάζομαι μεγαλύτερος από τον αριθμό των σκέψεων που κάνω σε μια μέρα. Έτσι, ιδού μια ενδιαφέρουσα ερώτηση: πώς είναι δυνατόν να μετρήσει κανείς τον αριθμό των σκέψεων (σεξουαλικού τύπου ή άλλες) κατά τη διάρκεια της ημέρας;», διερωτάται.

Η επιστημονική προσπάθεια να μετρήσει τις σκέψεις είναι γνωστό στους ψυχολόγους ως «εμπειρική δειγματοληψία». Η μέθοδος ζητά από τους ανθρώπους να καταγράφουν καθημερινά τη σκέψη που έχουν ακριβώς εκείνη τη στιγμή, σε εκείνο το μέρος.

Η Terri Fisher και η ερευνητική ομάδα της από το Πανεπιστήμιο του Ohio, έδωσαν σε 283 φοιτητές «clickers» τα οποία έπρεπε να πατούν κάθε φορά που θα σκέφτονταν το σεξ, το φαγητό, ή τον ύπνο.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αυτή, βρήκαν ότι ο μέσος άντρας, είχε 19 σκέψεις για το σεξ την ημέρα. Περισσότερο από ό,τι οι γυναίκες- οι οποίοι είχαν περίπου 10 σκέψεις την ημέρα. Ωστόσο, οι άνδρες είχαν επίσης περισσότερες σκέψεις αναφορικά με το φαγητό και τον ύπνο, γεγονός που υποδηλώνει ίσως ότι οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε ερεθίσματα εν γένει.

Το ενδιαφέρον που προέκυψε από τη μελέτη, ήταν η μεγάλη διακύμανση στον αριθμό των σκέψεων. Κάποιοι είπαν πως σκέφτονται το σεξ μόνο μία φορά την ημέρα, ενώ καταγράφτηκε και το ρεκόρ των 388 κλικ, δηλαδή ο συγκεκριμένος φοιτητής είχε μια σεξουαλική σκέψη περίπου κάθε δύο λεπτά.

Ωστόσο, ο μεγάλος παράγοντας σύγχυσης με αυτή τη μελέτη είναι αυτό που ονομάζεται το πρόβλημα της λευκής αρκούδας («white bear problem»).

Στους συμμετέχοντες στη μελέτη της Fisher τους δόθηκε ένα clicker και τους ζητήθηκε να καταγράψουν τις σκέψεις τους. Φανταστείτε τους καθώς απομακρύνονται από το τμήμα ψυχολογίας, κρατώντας το clicker στο χέρι τους, να προσπαθούν σκληρά να μην σκέφτονται το σεξ όλη την ώρα, τη στιγμή που πρέπει να προσπαθήσουν σκληρά να θυμηθούν να πατήσουν το clicker κάθε φορά που το σκέφτονται…
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact