ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι για Τσίπρα: Δώσε ερωτήματα στον λαό!

Το σχόλιο του κόμματος για τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

«Δώσε ερωτήματα στον λαό!» είναι ο τίτλος ανακοίνωσης του Ποταμιού με την οποία σχολιάζει τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Επιτέλους ο λαός παίρνει ξανά τον λόγο! Μετά τις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων. Μετά τους χορούς και τα νταούλια του δημοψηφίσματος. Μετά τις εξέδρες και τα αγκαλιάσματα με τον Καμμένο. Μετά το λαϊκό προσκύνημα εικόνων και λειψάνων στο Πεντάγωνο», σημειώνει το Ποτάμι και συνεχίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ξανά στον λαό την δυνατότητα να βγει μπροστά (από τον Σεπτέμβρη), να πανηγυρίσει και να απαντήσει αν συμφωνεί με τις ρηξικέλευθες συνταγματικές προτάσεις αναθεώρησης του κ. Τσίπρα:

Να υπάρξει λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου; Ναι ή όχι; Να γίνεται δημοψήφισμα με συλλογή άνω του 1 εκατομμυρίου υπογραφών; Ναι ή όχι; Ο πρωθυπουργός να είναι υποχρεωτικά Βουλευτής ή μπορεί να είναι και κάτι άλλο; Είμαστε υπέρ της ισορροπίας μεταξύ της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, της ταχύτητας στην απονομή της δικαιοσύνης, της ασφάλειας δικαίου αλλά και του σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων; Ή είμαστε κατά της εν λόγω ισορροπίας; Να τροποποιηθεί ριζικά η κατάπτυστη διάταξη που ρυθμίζει τα περί της ευθύνης των Υπουργών ή να τροποποιηθεί μερικά; Οι Ανεξάρτητες Αρχές να εκλέγονται με 4/5 της Βουλής ή μπορεί και με κάτι λιγότερο; Οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας είναι πράγματι εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα ή είναι απλώς ευαίσθητο θέμα; Ποια είναι η χρυσή τομή στην ανάγκη για ασφάλεια δικαίου αλλά και για ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης σε έναν κόσμο που διαρκώς μετασχηματίζεται (σ.σ προσοχή ο όρος «μετασχηματίζεται» είναι επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού προφανώς για να μας εισάγει στο επόμενο κεφάλαιο της αναθεώρησης που αφορά την ηλεκτρική ενέργεια) Και τέλος ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου των αγαθών του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας, ναι ή όχι; (σ.σ: επαναλαμβάνουμε ότι η σύνταξη, εξαιρουμένων των ερωτηματικών τύπων, είναι εξ ολοκλήρου του ΣΥΡΙΖΑ).

«Προσοχή όλα τα παραπάνω αφορούν την συνταγματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την “Ελλάδα 2021” και δεν είναι αποσπάσματα σκετς καλοκαιρινής επιθεώρησης», καταλήγει το Ποτάμι.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact