ΚΟΣΜΟΣ

Πότε τελειώνει η Ρωσική εισβολή

Την εκτίμηση ότι η ενεργός φάση της ρωσικής εισβολής θα λήξει έως τα τέλη Απριλίου εξέφρασε Ολέκσι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι η ρωσική προέλαση έχει ήδη σταματήσει σε πολλές περιοχές.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο Αρέστοβιτς είπε ότι η Ρωσία έχει χάσει το 40% των δυνάμεών επίθεσης, και επίσης υποβάθμισε την προοπτική της Ρωσίας να διεξαγάγει πυρηνικό πόλεμο.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν μεγάλες επιθέσεις αυτή την εβδομάδα ενώ ενισχύουν τις αμυντικές τους θέσεις.

Η ανάλυση του Ινστιτούτου συμφωνεί με την εκτίμηση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο είπε την Τρίτη ότι τα ρωσικά στρατεύματα παραμένουν βαλτωμένα από τις υλικοτεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι δημιουργούνται συνθήκες «αδιεξόδου στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας», μια αιματηρή φάση που θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες. Το αδιέξοδο πιθανότατα θα είναι πολύ βίαιο και αιματηρό, ειδικά αν παραταθεί.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact