ΚΟΣΜΟΣ

Πουέρτο Ρίκο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα μετά το ντόμινο σεισμών

Μεγάλες οι καταστροφές

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του στο Πουέρτο Ρίκο από τον σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο οι σεισμικές δονήσεις στη χώρα δεν έχουν τέλος δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Ένας 73χρονος σκοτώθηκε αφού τον καταπλάκωσε ένας τοίχος την ώρα που κοιμόταν γράφει η εφημερίδα El Nuevo Dia. Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο Πόντσε, δήλωσε η δήμαρχος της πόλης Μαγίτα Μελέντεζ, στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WAPA.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ η κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Ουάντα Βασκέζ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κινητοποίησε την Εθνοφρουρά, γράφει η εφημερίδα El Nuevo Dia.

Όπως ανακοίνωσε, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, εκτός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, θα παραμείνουν κλειστές σήμερα, ενώ έθεσε σε ισχύ έκτακτη μέτρα.

Η νήσος συγκλονίζεται από σειρά σεισμών τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ αυτών μιας σεισμικής δόνησης 5,8 βαθμών χθες Δευτέρα, η οποία προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια στις νότιες ακτές της χώρας.

Η Βασκέζ, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο μετά την παραίτηση του Ρικάρντο Ροσέλο υπό την πίεση μαζικών κινητοποιήσεων σε βάρος του, απηύθυνε μέσω του Twitter εκκλήσεις προκειμένου οι πολίτες να μην πανικοβάλλονται.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού ανέφερε ότι σημειώθηκε ένα μικρό τσουνάμι ύψους γύρω στα 20 εκατοστά.

Ο πρώτος και ισχυρότερος σεισμός σήμερα, μεγέθους 6,4 βαθμών, σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χλμ στις 4.24 το πρωί κοντά στο Πόντσε, στις νότιες ακτές της νήσου, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο σεισμός ήταν «πάρα πολύ ισχυρός» και διήρκησε έως και 30 δευτερόλεπτα. Τον ακολούθησαν μετασεισμοί, μεταξύ αυτών ένας που είχε μέγεθος 5,8 βαθμούς.

Ο αντίκτυπος από τη σεισμική δόνηση στις νότιες ακτές του Πουέρτο Ρίκο είναι μεγάλος. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, στις πόλεις Γκουαγιανίλα, Γκουανίκα και Πόντσε καταγράφονται οι μεγαλύτερες ζημιές.

Στην Γκουαγιανίλα, κατέρρευσε μια εκκλησία, έγινε γνωστό από τον δήμαρχος της πόλης Νέλσον Τόρες Γιορντάν, ο οποίος έκανε λόγο για «πανικό» μεταξύ των πολιτών. Επίσης, τουλάχιστον 8 σπίτια έχουν ισοπεδωθεί στο Γιόκο, γράψει η El Nuevo Dia.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact