ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Προειδοποιεί με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Με προειδοποιήσεις για γενικευμένη σύγκρουση με τη Δύση ξεκίνησε τη νέα προεδρική του θητεία στο Κρεμλίνο ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως μετέδωσε το Reuters, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη συντριπτική του νίκη στις εκλογές, ο Πούτιν είπε συγκεκριμένα πως μια άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ θα σήμαινε ότι ο πλανήτης βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο… «Κανείς δεν θα ήθελε ένα τέτοιο σενάριο», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργήσει στην Ουκρανία μια «νεκρή ζώνη» στην πρώτη γραμμή.

Πρόσθεσε, δε, πως η Ρωσία γνωρίζει για την παρουσία στρατιωτικού προσωπικού του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και πως «δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό…». Νίκη χωρίς αντιπάλους Ο Πούτιν εξασφάλισε πέμπτη θητεία στο Κρεμλίνο αγγίζοντας το 88%, το μεγαλύτερο ποσοστό στη μετασοβιετική ιστορία.

Μετρά ήδη 24 χρόνια στην εξουσία και πλέον αναμένεται να ξεπεράσει και τη θητεία του Ιωσήφ Στάλιν… Δεν είχε βέβαια ουσιαστικούς αντιπάλους ενώ δέχτηκε έντονη διεθνή κριτική για τη διαφάνεια και νομιμότητα των εκλογών. Αυτή τη φορά, υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν και οι κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές, με τη διεθνή κοινότητα να καταγγέλλει πλήρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο ρώσος πρόεδρος πάντως εμφανίστηκε απτόητος και τόνισε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πως δεν θα αφήσει κανέναν να τον εκφοβίσει. «Μικρή σημασία έχει ποιος θέλει να μας εκφοβίσει ή σε ποιο σημείο, μικρή σημασία έχει ποιος θέλει να μας συντρίψει ή σε ποιο σημείο.

Κανείς ποτέ δεν πέτυχε να κάνει κάτι παρόμοιο στην ιστορία. Αυτό δεν λειτούργησε σήμερα και δεν θα λειτουργήσει στο μέλλον», είπε. Ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνησή του έχει ως απόλυτη προτεραιότητα για την επόμενη θητεία, τη νίκη στην Ουκρανία. «Ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες», οι εκλογές στη Ρωσία Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία «ανελεύθερες και άδικες», επικρίνοντας τις τακτικές που ακολούθησε το Κρεμλίνο.

Η Γερμανία έκανε λόγο για «ψευδοεκλογές υπό έναν αυταρχικό ηγεμόνα που στηρίζεται στη λογοκρισία, την καταστολή και τη βία». Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λόρδος Κάμερον καταδίκασε «την παράνομη διεξαγωγή εκλογών στο ουκρανικό έδαφος».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact