ΥΓΕΙΑ

Πράγματι ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα

Οι παροιμίες τελικά είναι σοφές και σωτήριες. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας σε συνέδριο στη Βαρκελώνη, αναφέρει ότι όσοι συμπεριλαμβάνουν φρούτα στην καθημερινή τους διατροφή μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου έως και κατά 40% σε σύγκριση με όσους δεν καταναλώνουν καθόλου φρούτα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, γιατρός Huaidong Du, παρακολούθησε την υγεία 500.000 Κινέζων για πάνω από επτά χρόνια. Ο επιστήμονας βρήκε ότι το μέγιστο όφελος στην υγεία τους προήλθε από την καθημερινή κατανάλωση περίπου 150 γραμμαρίων φρούτων – δηλαδή όσο ζυγίσει ένα μήλο και μισή μπανάνα.

«Τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, είναι οι κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Τα δεδομένα μας δείχνουν σαφώς ότι η κατανάλωση φρέσκων φρούτων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο», σημειώνει ο Du.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact