ΕΛΛΑΔΑ

Προ των πυλών τα νέα μέτρα – κρίσιμη εβδομάδα

Προ των πυλών για νέο πλέγμα μέτρων που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό της μετάδοσης του πανδημικού ιού βρίσκεται η Αττική, καθώς μπαίνουμε πλέον στην εβδομάδα που θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των περιορισμών στις συναθροίσεις, της υποχρεωτικής τηελεργασίας ποσοστού εργαζομενων και της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Τα αποτελέσματα από την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής κατάφεραν μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, όμως ο τριψήφιος αριθμός τους παραμένει υψηλός για την εποχή, καθώς “τα δύσκολα είναι μπροστά μας”, όσο ο καιρός κρυώνει και θα μας αναγκάσει να βρισκόμαστε περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους.

Κυβέρνηση και επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας και μελετούν πρόσθετους περιορισμούς σε μετακινήσεις, με την επέκταση της τηλεεργασίας στο μέγιστο δυνατό ανάλογα με τον φορέα ή την κάθε επιχείρηση, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, πρόσθετη μέριμνα – αλλά και απαγορεύσεις – για τους πολίτες άνω των 65 ετών.

Στο μεταξύ ήδη από το Σάββατο ξεκίνησε η αναστολή λειτουργίας για τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και τις κάβες από τις 12-5 π.μ., με εξαίρεση των φαρμακείων και πρατηρίων καυσίμων, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε πλατείες και χώρους που παρατηρείται έντονος συγχρωτισμός, όπως επίσης και ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τους εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους του σε πλατείες στο κέντρο της Αθήνας, διενεργώντας γρήγορα τεστ για την αναγνώριση όσο το δυνατόν περισσότερων κρουσμάτων και την απομόνωσή τους από την υπόλοιπη κοινωνία.

Η όλη προσπάθεια εντείνεται καθημερινά, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων και να αναστραφεί η πορεία της πανδημίας, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή καραντίνας. Όμως τα στοιχεία της νόσου είναι τρομακτικά, καθώς μόνο μέσα στο Σεπτέμβριο τα κρούσματα διπλασιάστηκαν, φτάνοντας τις 4.000 περιστατικά περίπου, όταν τον Αύγουστο που πέρασε ήταν περίπου 2.000.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact