ΕΛΛΑΔΑ

Προανήγγειλε αλλάγες στα σχολεία ο υπουργός Υγείας

Συνεχίζεται η συζήτηση για τα σχολεία και το άνοιγμά τους που κινδυνεύει να πάρει παράταση λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού που έχει επιφέρει η παραλλαγή Όμικρον.

Η αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι κάτι που θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρξει, σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και ειδικών που είτε το προαναγγέλλουν είτε το ζητούν.

Πότε θα συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή

Στο συγκεκριμένο θέμα, που «καίει» μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσα στην εβδομάδα, Τρίτη ή Τετάρτη, θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών για να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι το βασικό σενάριο, η βούληση και η αρχική θέση είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ποιο μέτρο εξετάζεται

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι ένα από τα μέτρα που εξετάζονται για τα σχολεία είναι να γίνονται περισσότεροι διαγνωστικοί έλεγχοι. Συγκεκριμένα είπε: «Το πρωτόκολλο που τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, από εκεί και πέρα θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου, κυρίως περισσότερα τεστ. Περιμένουμε την τοποθέτηση των ειδικών.

Θεωρούμε ότι τα σχολεία λειτούργησαν πολύ καλά το τετράμηνο που πέρασε. Στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων συνολικά, θα δούμε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τότε».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact