ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση για επτά περιοχές

Διίστανται οι απόψεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, με αποτέλεσμα το τοπίο για το πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι του 2021 να παραμένει θολό. Παρά την πολύωρη χθεσινή τηλεσύσκεψη τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν κατέληξαν σε σχετική εισήγηση, μεταθέτοντας τις σχετικές αποφάσεις για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ομως, σύμφωνα με τα σημερινά ΝΕΑ, παρά τις όποιες διαφωνίες σχετικά με την επίπτωση της επαναλειτουργίας των σχολείων και της συνεπακόλουθης αύξησης της κινητικότητας στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, εν μέσω μίας ιδιαίτερα εύθραυστης περιόδου, τα μέλη της Επιτροπής συμφωνούν ότι από τα σχολεία (με έμφαση στα Δημοτικά) θα πρέπει να ξεκινήσει η επαναλειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. Έδαφος φαίνεται να κερδίζει η πρόταση για άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, αρνητικές εκπλήξεις επιφύλασσε η τελευταία ενημέρωση του χρόνου για την πανδημία στη χωρά μας, καθώς οι νέες λοιμώξεις σκαρφάλωσαν εκ νέου σε τετραψήφιο αριθμό: Χθες ανακοινώθηκαν 1.047 νέα κρούσματα αλλά και 58 θάνατοι, δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι ο SARS-CoV-2 συνεχίζει να απειλεί αθόρυβα την κοινότητα.

Μάλιστα και όπως προειδοποίησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, «υπολογίζεται ότι συνολικά σήμερα έχουμε περίπου 8.500 ενεργά κρούσματα με περισσότερα από 2.000 στην Αττική και περισσότερα από 1.600 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Η διασπορά του ιού αφορά ολόκληρη την επικράτεια».

Εν τω μεταξύ, την παράταση του αυστηρού lockdown σε δύο δήμους της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργο και Ελευσίνα), καθώς και σε ορισμένους δήμους της Κοζάνης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Είναι ενδεικτικό ότι ο υφυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του εξαιτίας της επιμονής των κρουσμάτων στις εξής περιοχές: Φλώρινα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ιλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι και Κάλυμνο. Μάλιστα, κάλεσε τους κατοίκους, ειδικά αυτών των περιοχών, να «παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact