ΚΟΣΜΟΣ

Προετοιμασίες σε εξέλιξη απο ΗΠΑ, Γαλλία, Μ.Βρετανία κατά Άσαντ

Γερμανία: Ο Άσαντ εξαπέλυσε επίθεση με χημικά

Από την μεριά της η Γερμανία καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα, και είπε πως οι περιστάσεις υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό οδηγούν στο συμπέρασμα πως το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ είναι υπεύθυνο για την επίθεση.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει αυτή τη νέα χρήση δηλητηριώδους αερίου με τους πιο ισχυρούς όρους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου. «Οι πράξεις του καθεστώτος είναι αποτροπιαστικές.»

«Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη χρήση δηλητηριώδους αερίου… πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε. «Με αυτή τη χρήση δηλητηριώδους αερίου, οι περιστάσεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως είναι ευθύνη του καθεστώτος του Άσαντ.»

Το Λονδίνο εργάζεται με τους συμμάχους του για μια κοινή αντίδραση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία

Από την πλευρά της η Βρετανία εργάζεται με τους συμμάχους της προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινή αντίδραση στη φερόμενη επίθεση με αέριο σε μια ανταρτοκρατούμενη πόλη στη Συρία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Είπε ακόμη πως η Βρετανία δεν ενεπλάκη στα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία. Ο ρωσικός και ο συριακός στρατός έχουν επιρρίψει την ευθύνη για τα πλήγματα αυτά σε ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη.

“Αν υπάρξει σαφής επιβεβαιωμένη απόδειξη για τη χρήση χημικών όπλων και μια πρόταση για δράση όπου το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν χρήσιμο, τότε θα εξετάσουμε τις επιλογές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις, η Βρετανία και η Γαλλία συμφώνησαν ότι όλες οι επιλογές θα πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι ως αντίδραση στη φερόμενη επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στη συριακή πόλη Ντούμα που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων το Σάββατο.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, πριν από μια έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:30 ώρα Ελλάδας.

“Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να ερευνηθεί τι συνέβη στην Ντούμα και να διασφαλιστεί μια ισχυρή και ρωμαλέα διεθνής αντίδραση”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.

“Συμφώνησαν πως η σημερινή συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη θα είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα για τον καθορισμό της διεθνούς αντίδρασης και πως όλες οι επιλογές πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι.”

Τουλάχιστον 60 οι νεκροί από τις χημικές επιθέσεις

Στο μεταξύ, χημικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 1.000 άλλων στην ανταρτοκρατούμενη ανατολική Γούτα της Συρίας, δήλωσε σήμερα μία οργάνωση παροχής ιατρικής βοήθειας στη Συρία.

Ο απολογισμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί, σύμφωνα με την Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Φροντίδας, έναν συνασπισμό διεθνών οργανώσεων αρωγής που χρηματοδοτεί νοσοκομεία στη Συρία και ο οποίος εδρεύει εν μέρει στο Παρίσι.

“Οι αριθμοί εξακολουθούν να αυξάνονται καθώς οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις παροχής βοήθειας προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπόγειες περιοχές όπου έχει εισέλθει το αέριο και εκατοντάδες οικογένειες είχαν αναζητήσει καταφύγιο”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ένωση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact