ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι οι τζιχαντιστές της Αλεξανδρούπολης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο ύποπτοι ως τζιχαντιστές που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο άνδρες, υπήκοοι Σουηδίας, υποστήριξαν ενώπιων των δικαστικών αρχών ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το ISIS, ενώ σε ότι αφορά τα μαχαίρια είπαν ότι τα αγόρασαν από πλανώδιο μικροπωλητή στην Αθήνα και μάλιστα τα δυο στην τιμή του ενός.

Οι δυο άνδρες κρίθηκαν προφυλακιστέοι και προς το παρόν και μέχρι να αποφασιστεί σε ποια φυλακή θα πάνε, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.

Πώς έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας

Οι δύο τζιχαντιστές, ο 29χρονος Mirsad Bektasevic και ο 20χρονος Αl Hasani Amer, συνελήφθησαν τυχαία την περασμένη Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη στο ΚΤΕΛ της πόλης, από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ .

Οι δυο τους ξεκίνησαν το ταξίδι αεροπορικώς από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και μέσω Κοπενγχάγης έφθασαν στις 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Λίγες ημέρες αργότερα ταξίδεψαν οδικώς με το ΚΤΕΛ και μετά τη Θεσσαλονίκη έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη την περασμένη Πέμπτη, όπου συνελήφθησαν. Σκοπός τους ήταν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και να φθάσουν στη Συρία.

Ο συναγερμός στις ελληνικές αρχές χτύπησε όταν είδαν ότι εις βάρος τους υπάρχει στην Ιντερπόλ διεθνή αναγγελία επιτήρησης.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει κάποιες πληροφορίες για το παρελθόν του 29χρονου, αλλά όχι για του 20χρονου, και φυσικά δεν γνωρίζουν το παραμικρό για τις σημερινές δραστηριότητές τους.

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί το 2005 στη χώρα καταγωγής του, στη Βοσνία, για κατοχή όπλων, εκρηκτικών και σχεδιασμό τρομοκρατικού χτυπήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την αποφυλάκισή του πήγε στη Σουηδία, όπου και κατάφερε να πάρει την υπηκοότητα. Σουηδική υπηκοότητα έχει και ο 20χρονος, ο οποίος κατάγεται από την Υεμένη.

Ο 20χρονος δεν έχει βεβαρημένο παρελθόν, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ήταν υπό στρατολόγηση από τον Μπεκτάσεβιτς, που φαίνεται ότι έχει σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των τζιχαντιστών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact