ΕΛΛΑΔΑ

Προκαλεί ο καταδικασμένος Λιγνάδης: «Θα δικαιωθώ. Τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ»

Ζητάει και τα ρέστα τώρα! «Τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ» είπε βγαίνοντας από τις φυλακές Κορυδαλλού

Προκλητικός εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο καταδικασμένος για δύο βιασμούς Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν λίγη ώρα.

«Ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ» δήλωσε βγαίνοντας από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Λιγνάδης. «Ποτέ δεν πίστευα ότι η Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπιζα, όπως ίσως παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας» είπε, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα δικαιωθεί στο Εφετείο: «Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της περιπέτειας, στο Εφετείο, θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια».

πενθυμίζεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για βιασμούς δύο ανηλίκων, ωστόσο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο.

Ο Λιγνάδης αφού πλήρωσε 30.000 ευρώ εγγύηση, βγήκε από τη φυλακή, με τον Αλέξη Κούγια στο πλευρό του.

Την ίδια ώρα, η απόφαση του ΜΟΔ να τον αφήσει ελεύθερο έχει προκαλέσει οργή και σφοδρές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία.

Παρέμβαση από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών

Σημειώνεται ότι η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρίας Γκανέ. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας με επείγουσα παραγγελία της ζητάει να διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του δικαστηρίου για να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε από από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Αμφιβολίες για την αξιολόγηση των στοιχείων

Πρόκειται να εξετασθεί εάν αξιολογήθηκε σωστά το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δύο βιασμούς που απηλλάγει, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact