ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προμηνύεται Γολγοθάς με την Τρόικα -Δυσφορία από τους δανειστές

Από τα εύκολα ξεκινά η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, αφού η πρώτη φάση που θα διαρκέσει έως την αποχώρηση του υπουργού για την Ουάσιγκτον στις 8 Οκτωβρίου (Σύνοδος ΔΝΤ- Παγκόσμιας Τράπεζας) θα έχει στο μενού μόνο το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Ήδη τεχνικά κλιμάκια έχουν αρχίσει το ξεσκόνισμα στο ΓΛΚ ενώ η μονομερής ενέργεια μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης φαίνεται ότι δεν έγινε δεκτή με. ενθουσιασμό από τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι επιμένουν ότι δεν έχουν τεθεί ακόμα οι αναγκαίες δικλείδες ασφαλείας για το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Από την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης φαίνεται, πάντως, ότι η κυβέρνηση στην παρούσα φάση δεν θα προχωρήσει σε άλλου είδους ελαφρύνσεις πέραν της βελτίωσης των ρυθμίσεων οφειλών, καθώς είναι προφανές ότι δεν θέλει να εξαντλήσει όλα τα διαπραγματευτικά της χαρτιά εν όψει της επόμενης φάσης, που προμηνύεται μακρά και δύσκολη.

Ήδη οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για το ότι η Αθήνα δεν εμφανίζεται προετοιμασμένη να συζητήσει για τις ομαδικές απολύσεις και το νέο Ασφαλιστικό, που αποτελούν ορόσημα του προγράμματος, δείχνοντας ότι οι οδηγίες που έχουν λάβει- τουλάχιστον έως τώρα- δεν περιέχουν το παραμικρό ψήγμα χαλάρωσης.

Όπως παραδέχονται άλλωστε κυβερνητικά στελέχη αλλά και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ότι η νέα Κομισιόν δεν έχει αναλάβει ακόμα καθήκοντα περιπλέκει τα πράγματα, αφού οι κινήσεις των Ευρωπαίων τεχνοκρατών στην Αθήνα δεν θα έχουν την προσδοκώμενη ευελιξία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact