ΕΛΛΑΔΑ

Προς παράταση των μέτρων – Τι θα ισχύσει σε εστίαση και γήπεδα

Όλα δείχνουν πως θα παραταθούν τα μέτρα με την Επιτροπή να συνεδριάζει αύριο Τετάρτη όπου θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις παρά τις πληροφορίες του τελευταίου 24ωρου που μιλούσαν για χαλάρωση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και δεδομένης της έκρηξης των κρουσμάτων λόγω Όμικρον η Επιτροπή θα εισηγηθεί την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τέλη Ιανουαρίου.

Πάντως οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να μελετήσουν εάν μπορεί να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Ωστόσο, όπως τονίζουν πηγές του ethnos.gr, οι περισσότεροι ειδικοί είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς ο λόγος που εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο μέτρο από την αρχή ήταν για να περιοριστούν οι έντονες εκδηλώσεις σε χώρους διασκέδασης αλλά και ο συνωστισμός που ευνοείται από τη μουσική.

Παράλληλα εάν επιτραπεί η μουσική παντού θα σημαίνει ότι μπορούν να ανοίξουν και πάλι τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης.

Ερώτημα παραμένει εάν θα υπάρξει διαχωρισμός, να επιτραπεί δηλαδή η μουσική στα εστιατόρια και στα μπαρ όπου όμως θα συνεχίσουν να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες. Κάτι που όμως σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr δημιουργεί τεχνικά προβλήματα με τις ΚΑΔ και τις άδειες που διαθέτουν ορισμένα κέντρα ψυχαγωγίας.

Επίσης οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν και τη χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα. Άλλωστε υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τις ομάδες αφού σε τεράστια γήπεδα με μεγάλη χωρητικότητα επιτρεπόταν μόνο 1000 φίλαθλοι. Ένα μέτρο που δημιούργησε προβλήματα και με τα εισιτήρια διαρκείας.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι οι ειδικοί θα εξετάσουν να επιτρέψουν την κάλυψη του 20% των θέσεων στα γήπεδα από το 10% και έως 1000 άτομα που ισχύει σήμερα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact