ΚΟΣΜΟΣ

«Προσεκτική η στάση μας στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών»

«Δεν πρέπει να δημιουργείται οποιοσδήποτε πανικός», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών από τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και τις απειλές για αντίποινα στις χώρες που συμμετέχουν σε αυτές.

Η Κύπρος θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας, η οποία συνιστά απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα, τόνισε ο κ. Φωκαΐδης, διαβεβαιώνοντας ότι παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός πως η Κύπρος βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή όπου σημειώνονται τα γεγονότα. Συνεπώς, υπογράμμισε, η στάση μας είναι και προσεκτική και μετρημένη.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών και βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει.

Διευκρίνισε δε, μιλώντας στο ΡΙΚ, ότι η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο, αλλά ως σταθμός για ανθρωπιστικές ή υποστηρικτικής φύσεως δραστηριότητες.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, έχει συμφωνίες με τη Γαλλία, τη Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες για την παροχή διευκολύνσεων, όταν και εφόσον χρειαστεί.

Από την πλευρά του ΑΚΕΛ, ο Νεοκλής Συλικιώτης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, προειδοποίησε ότι η χρήση των βρετανικών βάσεων και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» θα χρησιμοποιείται από ξένα στρατεύματα, ενόψει της επικείμενης επίθεσης εναντίον των τζιχαντιστών, εμπλέκει την Κύπρο σε πόλεμο με πολλές επικίνδυνες προεκτάσεις για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στο μεταξύ, οι Οικολόγοι θεωρούν πως εάν τελικά οι βρετανικές βάσεις χρησιμοποιηθούν ως ορμητήριο στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών, αυτό πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου δήλωσε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί η Κύπρος ως μέλος της συμμαχίας των χωρών κατά της τρομοκρατίας και να διασφαλισθούν, με ευθύνη των συμμάχων, η άμυνα της Κύπρου, ο πληθυσμός της και οι εγκαταστάσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, από ενδεχόμενα αντίποινα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact