ΕΛΛΑΔΑ

Προσεκτικός ο Γιάννος στη δίκη Ακη – Τι είπε στην κατάθεσή του

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκε σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου ως μέλος του ΚΥΣΕΑ εκείνη την περίοδο.

Ατάραχος, και πολύ προσεκτικός στις εκφράσεις του για τον πρώην συνάδελφό του, απέφυγε να κάνει χαρακτηρισμούς για όσα τού καταλογίζονται, περιοριζόμενος να πει: «Εάν έγιναν όσα περιγράφονται στην πρωτόδικη απόφαση είναι συνταρακτικά. Όμως, δεν θα υποκαταστήσω εγώ το δικαστήριο».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των TOR – M1, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ -που το επίδικο διάστημα ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη – επισήμανε πως δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για δωροδοκία στην εξεταστική επιτροπή, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά για κανένα κόμμα. «Τότε δεν ήταν τίποτα γνωστό, καθώς μόνο οταν εγιναν οι δικες στην Γερμανια και την Ρωσια, άρχισε να γίνεται γνωστή η υπόθεση».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των πυραύλων TOR-M1, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι υπήρξε απάτη με τα Α/Ω και πως ο ίδιος έδωσε αμέσως πολιτική λύση. «Υπήρξε μια τεράστια απάτη. Επέλεξα την πολιτική λύση. Είδα ότι τα αντισταθμιστικά δεν εκτελούνταν, άρα η Ελλαδα δεν εισέπραττε αυτά που έπρεπε να εισπράξει».

Εισαγγελέας: Εσείς διαβλέψατε πολιτική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού, όπως ο ίδιος υποστηρίζει;
Γ. Παπαντωνίου: «Υπάρχει μια πρωτόδικη απόφαση που ειναι φοβερή, συνταρακτική. Αν το δικό σας δικαστήριο την επιβεβαιώσει…»

Εισαγγελέας: «Στην πορεία της ιδιωτική ζωής του Τσοχατζόπουλου, της μη υπουργικής του δημόσιας ζωής, σας έκαναν μήπως εντύπωση οι συνθηκες ζωης του …»
Γ. Παπαντωνίου: «Έλαβα γνώση όπως όλοι οι πολιτες. Όμως να αποφύγουμε να κάνουμε σχόλια για την ιδιωτική ζωή. Λυπάμαι όμως, ιδιαίτερα για την εξέλιξη που έχει η υπόθεση Τσοχατζόπουλου».

Λ. Κοτσαλής (υπεράσπιση Α. Τσοχατζόπουλου): Αναλαμβάνοντας το ΥΕΘΑ απο κ. Τοχατζόπουλο σε τι κατάσταση το βρήκατε;
Γ. Παπαντωνίου: «Σε ο,τι αφορά τα οικονομικά του υπουργείου υπήρχε εκτίναξη των δαπανών. Είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Αμερική. Υπήρχε μεγάλο άνοιγμα σε εξοπλισμούς,το οποίο σωστά είπε ο κ. Σημιτης έπρεπε να κοπεί… Για το λόγο αυτό όταν ανέλαβα το υπουργείο, κινήθηκα με βάση το συμφέρον του δημοσίου, εισηγήθηκα δραστικές περικοπές στο αμέσως επόμενο διάστημα».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact