ΚΟΣΜΟΣ

Προσεχώς 30.000 κάμερες παρακολούθησης στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Σκέψεις ακόμα και για επιστράτευση drones στη μάχη κατά της εγκληματικότητας

Ο εκλεγμένος κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Ουίλσον Βίτσελ ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την εγκατάσταση 30.000 καμερών παρακολούθησης σε μια απόπειρα επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Πολιτεία της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.

«Η ασφάλεια είναι η προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Βίτσελ το βράδυ της Δευτέρας. Ο ίδιος αναμενόταν να ταξιδέψει το βράδυ της Τρίτης στο Ισραήλ, όπου θα του γινόταν επίδειξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην μάχη κατά της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Βίτσελ, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές της 28ης Οκτωβρίου με σχεδόν το 60% των ψήφων, θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου. Ενστερνίζεται τις ιδέες του ακροδεξιού εκλεγμένου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, τασσόμενος για παράδειγμα υπέρ της χρησιμοποίησης ελεύθερων σκοπευτών για την καταπολέμηση των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, ακόμη και χωρίς να έχουν σημειωθεί συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας O Globo, πρόκειται για μαχητικά drones που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών στις φαβέλες, τις πολύ πυκνοκατοικημένες συνοικίες όπου ζει περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Ρίο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Βίτσελ θα δει επίσης κάμερες αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό υπόπτων.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το γραφείο Τύπου του Βίτσελ απλά επιβεβαίωσε ότι ο νέος κυβερνήτης θα ταξιδέψει την Τρίτη το βράδυ στο Ισραήλ για «διάφορες δραστηριότητες», όπως «η ενημέρωση για τεχνολογίες drones», αλλά «χωρίς εμπορική δέσμευση».

Το ξέσπασμα βίας που μαίνεται σήμερα στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο ξεκίνησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Στην Πολιτεία αυτή καταγράφηκαν περισσότερες από 5.346 ανθρωποκτονίες το 2017.

Το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν επιχειρηματίες στο διάσημο ξενοδοχείο Copacabana στο Ρίο, ο εκλεγμένος κυβερνήτης πρότεινε ότι δεν θα επιδείξει φειδώ στις επενδύσεις σε θέματα ασφάλειας, παρά τη δραματική οικονομική κατάσταση της Πολιτείας του που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας επί σειρά ετών.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να εξοικονομήσει ένα δισεκατομμύριο ρεάλ (περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ), αφαιρώντας πόρους από την κεντρική διοίκηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact