ΕΛΛΑΔΑ

Πρόβα πολέμου: Απέναντι από Ρόδο και Καστελόριζο οι Τούρκοι

Τι έδειξαν οι Ελληνικές Δυνάμεις στην Άγκυρα – «Παρών» και από το Ισραήλ

Ο τουρκικός στρατός φέρεται να έχει κάνει ήδη νέες δοκιμές των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 εναντίον αμερικανικών μαχητικών F-16 και F-4 σε αεροπορική βάση κοντά στην Άγκυρα.

Σύμφωνα δε με τον βουλγαρικό κυβερνητικό ιστότοπο BulgarianMilitary.com, o οποίος επικαλείται τα Evening Courier και Fighter Jets World, οι δοκιμές επεκτάθηκαν και στα F-22 Raptor και F-35 Lightning II.

Οι Τούρκοι εξέτασαν και τα Ελληνικά αντανακλαστικά στο Αιγαίο.

Όπως διαβάσατε και νωρίτερα, εχθές το βράδυ, παρατηρήθηκε κινητοποίηση του τουρκικού στόλου στον ναύσταθμο του Ακσάζ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. Συγκεκριμένα, υπάρχει αύξηση των ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή της τάξεως του 30%.

Η δραστηριότητα αυτή των Τούρκων κινητοποίησε τον ελληνικό στόλο που ξεκίνησε μια επιχειρησιακή εκπαίδευση στην περιοχή του νότιου Αιγαίου, δείχνοντας στους Τούρκους ότι υπάρχει ελληνική παρουσία στην περιοχή. Οι Ελληνικές Δυνάμεις παρακολουθούν κάθε τουρκική κίνηση.

Σε συνέχεια των κινήσεών τους, οι Τούρκοι εξέδωσαν τρεις NAVTEX με τις οποίες δέσμευσαν περιοχές νότια της Κρήτης και οι οποίες φέρουν ονομασίες γνωστών Τούρκων κουρσάρων.

Αν μη τι άλλο, οι Τούρκοι ελέγχουν τα αντανακλαστικά της Ελλάδας, παίρνοντας το μήνυμα πως το Πολεμικό μας Ναυτικό και ειδικά τα υποβρύχια Παπανικολής είναι σε εγρήγορση.

Μάλιστα, φάνηκε και η ενεργοποίηση των συμφωνιών Ελλάδας και Ισραήλ, καθώς στην περιοχή που κινήθηκε ο τουρκικός στόλος, έκανε την εμφάνισή του ένα ισραηλινό ιπτάμενο ραντάρ, το οποίο σάρωσε τις κινήσεις των Τούρκων.

Βλέπουμε λοιπόν πως οι Τούρκοι τεστάρουν τους S-400 απέναντι (και) σε F-16, τα οποία διαθέτει και η Ελλάδα, ενώ συγκεντρώνουν δυνάμεις απέναντι από Καστελόριζο και Ρόδο με το βλέμμα (και) στην Λιβύη ή την Κρήτη.

Πηγή: El.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact