ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προχωρούμε συντεταγμένα και ανεξάρτητα από τις διαφωνίες»

Απόφαση που απευθύνεται στην κοινωνία είναι αυτή που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μιλώντας το πρωί στο Κόκκινο 105,5.

Όπως ανέφερε η κ. Σβίγκου, «δεν ήταν μια απόφαση που απευθυνόταν στο εσωκομματικό ακροατήριο η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά κυρίως μια απόφαση που απευθύνεται στην κοινωνία, που συνομιλεί δυναμικά μαζί της, που προσπαθεί να απαντήσει στις δικές της αγωνίες και στα ερωτήματά της, γνωρίζοντας όλοι πολύ καλά ότι είναι ο κυριότερος και σημαντικότερος σύμμαχος τόσο του κόμματος, όσο και της κυβέρνησης».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο ελληνικός λαός που πρέπει να γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις, είναι αποφασισμένος να στηρίξει ενεργητικά κάθε προσπάθεια η οποία θα σημάνει μια αλλαγή στροφής για την Ελλάδα και την Ευρώπη και στηρίζει κάθε προσπάθεια που είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναφορικά με το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η κ. Σβίγκου είπε πως «ήταν μια πολύ ουσιαστική και πολύ γόνιμη συζήτηση και ειλικρινής, στην οποία εκφράστηκαν ανοιχτά όλες οι απόψεις, επιδιώχθηκε η σύνθεση αυτών των απόψεων και όλοι προχωρούμε συντεταγμένα και ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που εκφράστηκαν».

«Το ζητούμενο όλων δεν ήταν να κερδίσει η μία έναντι της άλλης άποψης, αλλά το πώς με ενιαίο τρόπο θα απαντήσουμε στις ανάγκες του ελληνικού λαού, στις προσδοκίες του και πώς θα είναι και το ίδιο το κόμμα πιο αποτελεσματικό στις μάχες που είναι να δοθούν το επόμενο διάστημα», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το περιεχόμενο που πρέπει να έχει η συμφωνία και για τις διαπραγματεύσεις, η κ. Σβίγκου είπε ότι πρέπει να απομονωθούν εκείνες οι ακραίες φωνές στην Ευρώπη που συνεχίζουν να μιλάνε υπέρ της λιτότητας, χωρίς να βλέπουν τα αποτελέσματά της απέναντι στους λαούς της Ευρώπης. Πρόσθεσε επίσης «η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να είναι αυτή η συμφωνία έντιμη».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact