ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προχωρούμε συντεταγμένα και ανεξάρτητα από τις διαφωνίες»

Απόφαση που απευθύνεται στην κοινωνία είναι αυτή που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μιλώντας το πρωί στο Κόκκινο 105,5.

Όπως ανέφερε η κ. Σβίγκου, «δεν ήταν μια απόφαση που απευθυνόταν στο εσωκομματικό ακροατήριο η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά κυρίως μια απόφαση που απευθύνεται στην κοινωνία, που συνομιλεί δυναμικά μαζί της, που προσπαθεί να απαντήσει στις δικές της αγωνίες και στα ερωτήματά της, γνωρίζοντας όλοι πολύ καλά ότι είναι ο κυριότερος και σημαντικότερος σύμμαχος τόσο του κόμματος, όσο και της κυβέρνησης».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο ελληνικός λαός που πρέπει να γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις, είναι αποφασισμένος να στηρίξει ενεργητικά κάθε προσπάθεια η οποία θα σημάνει μια αλλαγή στροφής για την Ελλάδα και την Ευρώπη και στηρίζει κάθε προσπάθεια που είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναφορικά με το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η κ. Σβίγκου είπε πως «ήταν μια πολύ ουσιαστική και πολύ γόνιμη συζήτηση και ειλικρινής, στην οποία εκφράστηκαν ανοιχτά όλες οι απόψεις, επιδιώχθηκε η σύνθεση αυτών των απόψεων και όλοι προχωρούμε συντεταγμένα και ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που εκφράστηκαν».

«Το ζητούμενο όλων δεν ήταν να κερδίσει η μία έναντι της άλλης άποψης, αλλά το πώς με ενιαίο τρόπο θα απαντήσουμε στις ανάγκες του ελληνικού λαού, στις προσδοκίες του και πώς θα είναι και το ίδιο το κόμμα πιο αποτελεσματικό στις μάχες που είναι να δοθούν το επόμενο διάστημα», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το περιεχόμενο που πρέπει να έχει η συμφωνία και για τις διαπραγματεύσεις, η κ. Σβίγκου είπε ότι πρέπει να απομονωθούν εκείνες οι ακραίες φωνές στην Ευρώπη που συνεχίζουν να μιλάνε υπέρ της λιτότητας, χωρίς να βλέπουν τα αποτελέσματά της απέναντι στους λαούς της Ευρώπης. Πρόσθεσε επίσης «η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να είναι αυτή η συμφωνία έντιμη».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact