ΚΟΣΜΟΣ

Ψάχνουν τα αίτια της συντριβής υδροπλάνων στον αέρα στην Αλάσκα

Μετέφεραν πληρώματα και επιβάτες από κρουαζιερόπλοιο

Στους τέσσερις προσδιορίζει νεότερος απολογισμός τους νεκρούς από τη σύγκρουση υδροπλάνων στον αέρα, στην Αλάσκα, ενώ ομοσπονδιακοί ερευνητές αναμένονται να φτάσουν στην περιοχή εντός της ημέρας για να διακριβώσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

Αρχικά είχε γίνει λόγος για τρεις νεκρούς κι αργότερα για πέντε.

Ερευνητές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών αναμένεται να φθάσουν στην πόλη της νοτιοανατολικής Αλάσκας, το Κέτσικαν, που βρίσκεται κοντά στον τόπο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα χθες το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του Συμβουλίου.

Τα δύο αεροσκάφη, το ένα εκ των οποίων μετέφερε 11 ανθρώπους και το άλλο 5 — πληρώματα και επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο Royal Princess — συγκρούστηκαν πάνω από τη θάλασσα περίπου στη 1:00 μμ τοπική ώρα, 40 ως 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κέτσικαν, όπως ανέφερε η εταιρεία Ρrincess Cruises σε ανακοίνωσή της.

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι 14 επιβάτες και των δύο υδροπλάνων πραγματοποιούσαν επταήμερη κρουαζιέρα με το κρουαζιερόπλοιο Royal Princess, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Βανκούβερ με προορισμό το Άνκορατζ. Το πλοίο ανήκε στην εταιρεία Princess Cruises, σύμφωνα με την Washington Post.

Το δίκτυο NBC μετέδωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι στο δυστύχημα σκοτώθηκε ένας ακόμη άνθρωπος και ότι ένας αγνοείται. Ένας άνθρωπος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και τρεις άλλοι σε σοβαρή, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται έναν γιατρό σε τοπικό νοσοκομείο. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις νέες πληροφορίες ή τον απολογισμό.

Για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επιστρατεύθηκαν ελικόπτερα και πλοιάρια της Ακτοφυλακής.

Η περιοχή όπου έγινε η συντριβή, στο Κουν Κόουβ, κοντά στο Τζορτζ Ίνλετ, βρίσκεται κοντά σε μια δημοφιλή τουριστική τοποθεσία, περίπου 480 χλμ. νότια της Τζινό, της πρωτεύουσας της Πολιτείας της Αλάσκας, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Το ένα από τα αεροσκάφη ήταν de Havilland DHC-2 Beaver και το δεύτερο ήταν de Havilland Otter DHC-3, ανέφερε εκπρόσωπος της FAA επικαλούμενος τα στοιχεία που του έδωσαν οι τοπικές αρχές.

Κανένα από τα δύο μονοκινητήρια ντε Χάβιλαντ δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας όταν έγινε η σύγκρουση. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα δεν έχουν γίνει ακόμα σαφείς.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact