ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψυχρολουσία» από Λαγκάρντ λίγο πριν το ραντεβού με Χαρδούβελη: Καλό θα είναι η Ελλάδα να συνεχίσει να έχει προληπτική βοήθεια

Μάλλον αποθαρρυντική για τις ελληνικές θέσεις περί πρόωρου “διαζυγίου” από το ΔΝΤ, ήταν η Κ. Λαγκάρντ, η οποία με το γνωστό “παγερό” χαμόγελο δήλωσε πριν από λίγο ότι η Ελλάδα είναι καλό να συνεχίσει να έχει προληπτική (precautionary) βοήθεια.

Απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει μόνη της δηλαδή χωρίς τη χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, η επικεφαλής του Ταμείου απάντησε ότι είναι προφανές πως κάθε χώρα αποφασίζει μόνη της τι θέλει, συμπληρώνοντας ότι στο Ταμείο είναι ευτυχείς που η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά τη θέση της, κυρίως στο πεδίο των δημοσιονομικών.

Η συνέχεια, όμως, της απάντησης μάλλον «πάγωσε» την Αθήνα, καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ, λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση της με την ελληνική αντιπροσωπεία, σημείωσε ότι η άποψη του Ταμείου είναι πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει προληπτική βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά προαναγγείλει εκδόσεις ομολόγων ύψους 9 δισ ευρώ εντός του 2015, μέσω των οποίων θα «αντικατασταθεί» η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ. Το ερώτημα είναι, πλέον, πώς θα αντιδράσουν οι αγορές μετά από την ψυχρολουσία της Κ. Λαγκάρντ, που προστίθεται στις αλλεπάλληλες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης της Ελλάδας από το «φτηνό» χρήμα που προσφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης..

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact