ΕΛΛΑΔΑ

Πτήση μυστήριο: Κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα [βίντεο]

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας, που προσγειώθηκε στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ νωρίτερα άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είχαν αρνηθεί να το δεχθούν.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας και χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης προσγειώθηκε στην Ελλάδα, όπου έμεινε για περίπου τέσσερις ώρες, παρότι αρχικά είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει 1 ώρα μόνο για ανεφοδιασμό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, που αποκάλυψε την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, σε αυτό επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος έκανε μια συνάντηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, ένα Falcon της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας το οποίο χαρακτηρίζεται ως κυβερνητικό, απογειώθηκε από το Καράκας στις 24 Φεβρουαρίου, με αρχικό προορισμό το νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική. Την ίδια ημέρα, το πλήρωμα κατάφερε να το προσγειώσει στην Πορτογαλία, παρά την αρχική άρνηση της χώρας. Η άδεια για προσγείωση δόθηκε τελικά όταν ο πιλότος απείλησε ότι το αεροσκάφος θα πέσει, επειδή τελείωναν τα καύσιμα. Δύο ημέρες αργότερα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Γενεύη, ενώ αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν του επέτρεψαν να προσεγγίσει.

Το Σάββατο (2/3), το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα, στις 14:06. Το πλήρωμα φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση. Δήλωσαν ότι θα μείνουν 1 ώρα για ανεφοδιασμό, αλλά το αεροσκάφος έμεινε περίπου 4 ώρες στο «Ελ. Βενιζέλος».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο αεροσκάφος επέβαινε και ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος αποβιβάστηκε, πήγε στην αίθουσα VIP του «Ελ. Βενιζέλος» και έκανε συνάντηση με κάποιο πρόσωπο για τουλάχιστον δύο ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ίδιο αεροσκάφος είχε ξαναέρθει στην Ελλάδα το 2015, τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν και ούτε τότε είχε ανακοινωθεί ποιοι επέβαιναν σε αυτό.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το ποιοι ταξίδευαν με το αεροσκάφος και για ποιο λόγο έγινε αυτό το ταξίδι και η στάση στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας καταγγέλλει ότι το αεροσκάφος- που τελικός προορισμός του ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- έφυγε από το Καράκας την ημέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα 8 τόνους χρυσού.

Επίσης, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι το καθεστώς Μαδούρο φυγαδεύει κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη της οικογένειάς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, καθώς η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας, στους οποίους δεν επιτρέπεται να μπουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Δείτε το αποσπάσμα από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact