ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροπλάνου στην Καβάλα: «Όλοι είναι νεκροί»

Κανένα από τα μέλη που επέβαιναν στο Antonov δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορικής εταιρίας Meridian Cargo δήλωσε ότι είναι νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους Αντόνοφ (An-12), που συνετρίβη στην ευρύτερη αγροτική περιοχή των Αντιφιλίππων στην Καβάλα.

«Φυσικά δεν επιβίωσαν της συντριβής», δήλωσε ο εκπρόσωπος τηλεφωνικά στο Reuters, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αεροπορική τραγωδία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή της συντριβής

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με ανακοίνωση του πριν από λίγο απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Εισαγγελική παρέμβαση για την πτώση του αεροπλάνου

Την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων σχετικά με τα αιτία που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους στην Καβάλα θα έχει ο εισαγγελέας Εφετών Θράκης. Την σχετική παραγγελία έδωσε πριν από λίγο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιακος.

11,5 τόνοι πυρομαχικών από τη Σερβία για το Μπαγκλαντές

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, έγινε γνωστό πως το Antonov 12 μετέφερε 11,5 τόνους πολεμικού υλικού και είχε τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές, έχοντας απογειωθεί από τη Σερβία.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, μίλησε για την τραγωδία και εξήγησε πως το αεροσκάφος ήταν φορτωμένο με 11,5 τόνους πυρομαχικά τα οποία είχαν τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές. Μάλιστα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι τα πυρομαχικά κατευθύνονταν, μυστικά, προς την Ουκρανία ενώ έδωσε πληροφορίες και για την εταιρία στην οποία ανήκε το μοιραίο αεροσκάφος.

«Επρόκειτο για το αεροπλάνο Antonov 12 ιδιοκτησίας της ουκρανικής εταιρείας «Meridian». Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, και τα 8 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους», είπε αρχικά ο Σέρβος υπουργός Άμυνας.

Στη συνέχεια ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανένα μέλος του πληρώματος δεν ήταν πολίτης της Σερβίας, ενώ επανέλαβε πως το αεροπλάνο απογειώθηκε από την πόλη Νις περίπου στις 20:40 τοπική ώρα. «Μετέφερε περίπου 11,5 τόνους προϊόντων της αποκλειστικής μας βιομηχανίας στον τελικό πελάτη στο Μπαγκλαντές. Ως εκ τούτου, ο τελικός πελάτης είναι το Υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές», τόνισε ο κ. Στεφάνοβιτς.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι ιδιοκτήτης του εμπορεύματος ήταν η ιδιωτική εταιρία Valir από τη Σερβία ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρχε πιθανότητα τα όπλα να μεταφέρονταν στην Ουκρανία. «Υπήρχαν εικασίες ότι γινόταν λαθρεμπόριο όπλων από τη Σερβία στην Ουκρανία σε αυτήν την πτήση, αλλά αυτό δεν ισχύει φυσικά. Είχαμε ήδη τέτοιες πληροφορίες, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αλήθεια», υπογράμμισε.

Ο κ. Στεφάνοβιτς ανέφερε πως η εταιρία Meridian, από την Ουκρανία, ήταν απλώς ο ιδιοκτήτης του αεροπλάνου ενώ σχετικά με τον τύπο των πυρομαχικών ανέφερε ότι επρόκειτο για νάρκες, όλμους και εκπαιδευτικές νάρκες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact