ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Καναντέρ: Πώς έγινε η συντριβή του αεροσκάφους – Οι τελευταίες πληροφορίες

Το δεξί φτερό του Καναντέρ CL–215 φαίνεται ότι χτυπά σε κάποιο δένδρο και χάνει τον έναν από τους δύο πλωτήρες του, μετά την πολύ χαμηλή ρίψη νερού που έκανε στη φωτιά, το πλήρωμα του συγκεκριμένου αεροσκάφους, όπως φαίνεται σε πλάνα της ΕΡΤ.

Όλες οι προσπάθειες της Πολεμικής Αεροπορίας επικεντρώνονται στον εντοπισμό του πληρώματος. Η πτώση του αεροσκάφους έγινε στις 14:52, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.

Κανένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας δεν απογειώνεται, εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος από τους μηχανικούς. Σημειώνεται ότι το CL–215 αποτελεί ένα από τα παλαιότερα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Μετά τη μοιραία πτώση του Καναντέρ, έχουν απογειωθεί αεροναυαγοσωστικά από τον Βόλο, τη Χίο και το Κοτρώνι του Μαραθώνα, ώστε να συνδράμουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Σε αυτά επιβαίνουν διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος.

Πτώση Καναντέρ: Πώς έγινε η συντριβή του αεροσκάφους – Οι τελευταίες πληροφορίες

Λίγο πριν από τις 15:00, σημειώθηκε πτώση αεροσκάφους Καναντέρ CL–215 που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια. Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, η πτώση του CL–215 έγινε στις 14:52.

Σχετικά με την πτώση του Καναντέρ, το αεροσκάφος τη στιγμή που έκανε την προσβολή της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου και στη φάση της άφεσης του νερού, προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση το οπτικό υλικό.

Πρόκειται για ένα CL–215 της Πολεμικής Αεροπορίας με πλήρωμα 2 χειριστές, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο το πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούσαν στην περιοχή, ενώ, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ–205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S–70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact