ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβόλησαν φοιτητή σε… σημείο ελέγχου

Ένας γερμανός φοιτητής 25 ετών τραυματίστηκε από τα πυρά ενός αστυνομικού στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, όπου στα τέλη Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν πολλοί φοιτητές και 43 ακόμη αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, ο φοιτητής, που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε «σταθερή» κατάσταση, επέβαινε χθες Κυριακή σε ένα όχημα το οποίο φέρεται να αρνήθηκε να σταματήσει σε ένα σημείο ελέγχου. Στο όχημα επέβαινε μια μικρή ομάδα φοιτητών του τεχνολογικού πανεπιστημίου της Μοντερέι -μιας πόλης του βόρειου Μεξικού- οι οποίοι κατευθύνονταν προς το τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο.

Μια ομάδα της αστυνομίας αρμόδια για την καταπολέμηση των απαγωγών είχε στήσει στην περιοχή ένα «σημείο ελέγχου». Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει, «όμως αυτό δεν σταμάτησε και αφού ακούστηκε ένας ήχος που έμοιαζε με εκπυρσοκρότηση, τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν χρήση των όπλων τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους επιβάτες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Μετά τους πυροβολισμούς οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για μια ομάδα φοιτητών και ότι ο τραυματίας είναι Γερμανός. Ο νεαρός άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της περιοχής και στη συνέχεια στην πόλη του Μεξικού.

«Ενημερώνουμε ότι ο γερμανικής καταγωγής φοιτητής μας που τραυματίστηκε στις 12 Οκτωβρίου στο Γκερέρο είναι σε σταθερή κατάσταση», ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter το τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Μοντερέι.

Στις 26 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον 6 φοιτητές σκοτώθηκαν, 25 τραυματίστηκαν και 43 αγνοούνται αφού δέχθηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα από δημοτικούς αστυνομικούς και λαθρεμπόρους ναρκωτικών στην Αγροτική Σχολή της Αγιοτσινάπα στην πολιτεία Γκερέρο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact