ΚΟΣΜΟΣ

Ραχόι: Πανευτυχής με το «όχι» στη Σκωτία

Η Ισπανία είναι «πολύ ευτυχής» για το «όχι» των Σκωτσέζων στην ανεξαρτησία, δήλωσε σήμερα ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος αντιτίθεται κατηγορηματικά στο δημοψήφισμα που θέλουν να οργανώσουν στις 9 Νοεμβρίου οι εθνικιστές της Καταλονίας.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που η Σκωτία παραμένει μαζί μας», πρόσθεσε ο Ραχόι σε μήνυμά του μέσω βίντεο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που οι ψηφοφόροι «έκαναν την επιλογή ανάμεσα στο διαχωρισμό και την ολοκλήρωση, ανάμεσα στην απομόνωση και το άνοιγμα».

Τα ισπανικά ομόλογα και οι μετοχές έχουν σήμερα τις κορυφαίες επιδόσεις στην Ευρώπη, καθώς οι αγορές θεώρησαν πως η ψήφος των Σκωτσέζων κατά της ανεξαρτησίας μειώνει τις προοπτικές για μια ενίσχυση του κινήματος για την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία.

«Υπήρχε κάποια ανησυχία πως, αν κέρδιζε το «ναι», τότε μια παρόμοια κατάσταση μπορεί να δημιουργούνταν και στην Καταλονία», λέει ο Πατρίκ Ζακ, στέλεχος της BNP Paribas. «Έτσι βλέπουμε τώρα μια διόρθωση της κίνησης που είχαμε δει τις λίγες περασμένες εβδομάδες».

Ο δείκτης IBEX του σημείωσε αύξηση κατά 1,2%, στις 11.121,3 μονάδες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact