ΕΛΛΑΔΑ

Reuters: Η Μέρκελ θα πιέσει την Αθήνα να συνεχίσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις

Η Ανγκελα Μέρκελ θα προτρέψει την Ελλάδα να συνεχίσει τις σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσει την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, γράφει το Reuters αναφερόμενο στην επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αθήνα την Πέμπτη.

Το δημοσίευμα σημειώνει η Μέρκελ δεν είναι αρεστή στην Ελλάδα εξαιτίας της επιμονής της για μέτρα λιτότητας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Παράλληλα, αναφέρει ότι η καγκελάριος θα ενθαρρύνει τους Ελληνες πολιτικούς να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία το Βερολίνο και η ΕΕ ελπίζουν ότι θα ευνοηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στα Βαλκάνια.

«Ο Αλέξη Τσίπρας, που βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών φέτος, υποσχέθηκε να ανατρέψει κάποιες από τις αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου. Η Γερμανία ανησυχεί επίσης για την ικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα να περάσει από το κοινοβούλιο τη συμφωνία που πέτυχε με την ΠΓΔΜ για την αλλαγή του ονόματός της σε Βόρεια Μακεδονία», συνεχίζει το Reuters, που σημειώνει ότι ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα «έχει απειλήσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν η Συμφωνία των Πρεσπών πάει στη Βουλή. Πολλοί Ελληνες θέλουν να αφαιρεθεί ο όρος “Μακεδονία” από το όνομα της γειτονικής χώρας, υποστηρίζοντας ότι υπονοεί εδαφικές διεκδικήσεις».

Ακόμη, οι γερμανικές αποζημιώσεις μπορεί να πέσουν στο τραπέζι κατά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται το Reuters.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact