ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Την Τετάρτη αποφασίζει η ΕΚΤ για τον ELA των τραπεζών -Τι θα πει ο Ντράγκι

Άλλη μια κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη περιμένει αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα, έτσι ώστε να μάθει το ύψος του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, το Reuters αναφέρει πως την Τετάρτη τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν εκ νέου για να εξετάσουν την περαιτέρω έκτακτη χρηματοδότηση προς το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, λίγες ώρες πριν πετάξει για την Ουάσιγκτον για να παραστεί στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

Θα αναφερθεί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου, ο Ιταλός τραπεζίτης αναμένεται να αναφερθεί και στην Ελλάδα και να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι προτίθεται να πράξει η ΕΚΤ με την Ελλάδα και μέχρι ποιο σημείο να συνεχίσει να την χρηματοδοτεί μέσω του ELA.

Όπως αναφέρει ο οικονομολόγος της UBS, Μάρτιν Λεκ: «Η κρίση του ευρώ δεν έχει τελειώσει. Από την άλλη, όμως, η νομισματική ένωση βρίσκεται σε ένα καλό σημείο με τις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο και το ευρώ να ευνοούν για την τόνωση της οικονομίας. Επιπλέον η ποσοτική χαλάρωση μπορεί να βοηθήσει να επισκευαστούν οι οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνη, αν και είναι ακόμη νωρίς για να κρίνουμε αυτές τις πιθανότητες».

Δημόσια τοποθέτηση

Η δημόσια τοποθέτηση του Ντράγκι στα δύο αυτά σημαντικά θέματα (QE και Ελλάδα) κρίνεται από τους αναλυτές ως απαραίτητη, πρώτον για να δώσει κάποια σημάδια για τις προοπτικές της ποσοτικής χαλάρωσης και πέραν του 2015, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας για να κατευνάσει τις ανησυχίες των αποταμιευτών που το τελευταίο διάστημα αποσείρουν τις καταθέσεις τους υπό το φόβο για ανώμαλης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact