ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε για να φτιάξει ένα νέο κομματικό κράτος

«Ξέρουμε τι σημαίνουν τα μέτρα. Άλλωστε θα πλήξουν και εμάς και τις οικογένειές μας»

Την πεποίθησή του πως «η Αριστερά μπορεί να δώσει διέξοδο, να κερδίσει τη μάχη ενάντια στη λιτότητα, να χαράξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, για τις ανάγκες των πολλών» εκφράζει στην εφημερίδα ΧΩΝΙ ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας. Αναφέρεται στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος, επισημαίνοντας ότι αυτό θα είναι ένα «συνέδριο ταυτότητας, στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουμε σε κρίσιμα ερωτήματα για την Αριστερά του 21ου αιώνα. Θα δίνει απαντήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και θα ανοίγει τους δρόμους για την επόμενη μέρα, όταν βγούμε με αγώνα και δουλειά από τη μέγγενη της επιτροπείας». Συμπληρώνει, δε, πως «αυτούς τους στρατηγικούς στόχους που θα αποφασίσουμε, θα κληθεί να υλοποιήσει το κόμμα μετά το συνέδριο. Αυτό θα απαιτεί μια νέου τύπου λειτουργία που θα δίνει απαντήσεις στα τρέχοντα, αλλά θα μπορεί να απαντά και σε μεγαλύτερα ερωτήματα».

Σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο κ. Ρήγας σημειώνει ότι «κυβέρνηση, κοινοβουλευτική ομάδα και κόμμα έχουμε επίγνωση των δυσκολιών και της σκληρής δουλειάς που μας περιμένει. Έχουμε ανοιχτές μάχες στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης. Με πρώτη και κυρίαρχη αυτή του χρέους». Και συμπληρώνει: «Ξέρουμε τι σημαίνουν τα μέτρα. Άλλωστε θα πλήξουν και εμάς και τις οικογένειές μας. Επεξεργαζόμαστε, όμως, ένα παράλληλο πρόγραμμα που θα απαλύνει τις πληγές».

Αναφερόμενος στην 8μηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει: «Η κυβέρνηση της αριστεράς έπεσε από την εσωτερική της αντιπολίτευση. Ευτυχώς, ο λαός ακύρωσε το σχέδιο της παλινόρθωσης του χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος και τα σενάρια του «μεγάλου συνασπισμού. …Τελειώσαμε με το παλιό σύστημα. Εμείς θα υπηρετήσουμε τις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Έχει κριτήριο και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος του κόμματος και δεν θα επιτρέψουν τέτοια φαινόμενα. Η Αριστερά δεν υπήρξε ποτέ σημαία ευκαιρίας. Ας το έχουν αυτό κατά νου όλοι».

Σε ό,τι αφορά το επερχόμενο συνέδριο και τις ενδεχόμενες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει: «Δεν θέλουμε ένα κόμμα χειροκροτητών, αλλά ενεργών μελών που θα καταθέτουν προτάσεις και θα συνδιαμορφώνουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα αντάξιο της ιστορίας του λαϊκού κινήματος και των προσδοκιών των λαϊκών στρωμάτων. …Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε άμεση επαφή με τα λαϊκά στρώματα και με τους ανθρώπους των οποίων τα συμφέροντα εκπροσωπεί. Με όλο τον κόσμο των λαϊκών γειτονιών θα συναντηθούμε μέσα από ανοιχτές – δημοκρατικές διαδικασίες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες δυνάμεις, απαντά: «Δεν θα πάψουμε να απευθυνόμαστε σε πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, σε δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες για μια πλατιά συμμαχία ενάντια στη λιτότητα που επιβάλλουν οι ακραία συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact