ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ρομποτάκια-ψύλλοι θα βολτάρουν κάποια μέρα στο σώμα μας!

Αυτό ακριβώς, μικροσκοπικά περιστρεφόμενα ρομπότ αναπτύσσονται ήδη από το Purdue University της αμερικανικής Ιντιάνα ώστε να μεταφέρουν κάποια στιγμή τα φάρμακα μέσα στο σώμα μας.

Στο μέγεθος πινέζας, αυτές οι αυτοκινούμενες ρομποτικές συσκευές θα φέρουν την επανάσταση στην ιατρική, καθώς κινούνται σε κάθε κατεύθυνση και κάθε περιβάλλον, ακόμα και αν μιλάμε για το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος!

Οι ακροβατικές τους μανούβρες, με τη βοήθεια του ηλεκτρομαγνητισμού, τα κάνουν να περιστρέφονται αρμονικά και είναι μάλιστα κατασκευασμένα με τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στους ημιαγωγούς, μπορούν έτσι να παραχθούν μαζικά και με μικρό κόστος, όπως μας λένε οι επιστήμονες στη μελέτη τους.

Ρομποτάκια-ψύλλοι θα βολτάρουν κάποια μέρα στο σώμα μας! - Εικόνα

Τα ρομποτάκια είναι τόσο μικροσκοπικά που οι κινήσεις τους ήταν σχεδόν άγνωστες στην επιστήμη, καθώς η κίνηση στη νανοκλίμακα μόλις άρχισε να μελετάται. Κινούνται με άνεση σε ξηρά και υγρά περιβάλλοντα: «Η ρομποτική στη μίκρο- και νανοκλίμακα αντιπροσωπεύει ένα νέο σύνορο στα έξυπνα συστήματα αυτοματισμού», μας λέει ο καθηγητής David Cappelleri για το κατόρθωμά τους.

Τα ρομποτάκια παρουσιάζουν ιδιαιτέρως μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιοϊατρική, καθώς η ικανότητά τους να σκαρφαλώνουν και να κινούνται τα κάνει κατάλληλα για το ανθρώπινο σώμα. Είναι βέβαια σε πειραματικό στάδιο ακόμα, παραμένει ωστόσο ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς σύντομα θα φορούν μικροκάμερες για την επιτόπου διάγνωση νόσων και όγκων.

Ρομποτάκια-ψύλλοι θα βολτάρουν κάποια μέρα στο σώμα μας! - Εικόνα1

Το μέλλον έγκειται στα μικρά…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact