ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Θυγατρική της Aeroflot διακόπτει τις πτήσεις


Πρόκειται για την Dobroliot, θυγατρική της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας Aeroflot, που ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις της λόγω των κυρώσεων

Η αεροπορική εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους Dobroliot, θυγατρική της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας Aeroflot, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι διακόπτει τις πτήσεις της λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ενωση λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει ότι σταματά προσωρινά τα δρομολόγιά τις από τις 4 Αυγούστου «λόγω των οικονομικών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«Πολλοί ευρωπαίοι συμβαλλόμενοι αρνήθηκαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» απέναντι στην Dobroliot, ακυρώνοντας για παράδειγμα συμβόλαια για την τεχνική υποστήριξη ή την ασφάλιση των αεροσκαφών της, εξηγεί η εταιρεία. «Λόγω αυτών των άνευ προηγουμένου πιέσεων (…) η Dobroliot υποχρεώνεται να διακόψει τις πτήσεις της και την έκδοση εισιτηρίων».

Η εταιρεία αυτή πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση τον Ιούνιο, συνδέοντας τη Μόσχα με τη Σιμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας, της χερσονήσου που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από τη Ρωσία. Το φιλόδοξο σχέδιό της ήταν να προσφέρει εισιτήρια χαμηλότερου κόστους, έως και 40%, και να μεταφέρει 200.000 επιβάτες μέχρι το τέλος του έτους.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact