ΚΟΣΜΟΣ

«Ρωσικά μαχητικά οπλισμένα με πυρηνικά πέταξαν πάνω από την Σουηδία»!

Μιλούν για προσπάθειες τρομοκράτησης της χώρας από την Μόσχα

Σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ, νωρίτερα τον Μάρτιο, δύο ρωσικά μαχητικά, οπλισμένα με πυρηνικά, παραβίασαν τον εναέριο χώρο της σκανδιναβικής χώρας, με στόχο να «τρομοκρατήσουν» τη Στοκχόλμη και να παραιτηθεί της ιδέας να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Όπως μετέδωσε το σουηδικό κανάλι TV4 Nyheterna, η παραβίαση του εναέριου χώρου σημειώθηκε στις 2 Μαρτίου και καταγράφηκε στο ιστορικό των παράνομων πτήσεων από την αρμόδια υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, την ημερομηνία εκείνη, συνολικά τέσσερα αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη βάση του Καλίνιγκραντ, ωστόσο τα δύο εξ αυτών εισήλθαν παρανόμως στον εναέριο χώρο της Σουηδίας.

Τα δύο ρωσικά αεροσκάφη ήταν Sukhoi 24 και τα άλλα δύο ήταν Sukhoi 27 μαχητικά αεροσκάφη.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά τις προειδοποιήσεις της ρωσικής πλευράς για στρατιωτική δράση εναντίον της Σουηδίας και της Φινλανδίας, αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Ο αρχηγός της σουηδικής αεροπορίας, Καρλ Γιόχαν Έντστρομ δήλωσε ότι «είμαστε πολύ ανήσυχοι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το περιστατικό» και πρόσθεσε: «Η ρωσική συμπεριφορά είναι αντιεπαγγελματική ανεύθυνη».

Ο Καρλ Γιόχαν Έντστρομ επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας ότι τα σουηδικά αεροσκάφη Gripen φωτογράφισαν τα ρωσικά και τα οδήγησαν εκτός εναέριου χώρου.

Νωρίτερα σήμερα η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, δήλωσε σήμερα ότι «δεν αποκλείει» την πιθανότητα να ζητήσει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ λόγω της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

«Δεν αποκλείω με κανέναν τρόπο την ένταξη στο ΝΑΤΟ», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση SVT.

«Θέλω να αναλύσουμε σε βάθος τις δυνατότητες που έχουμε, τις απειλές και τους κινδύνους, ώστε να λάβουμε την καλύτερη απόφαση για τη Σουηδία», πρόσθεσε.

Στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα της επέμβασης στην Ουκρανία, η Μαγκνταλένα Άντερσον απέκλεισε την πιθανότητα ένταξης στο ΝΑΤΟ δηλώνοντας ότι «σε μια τέτοια κατάσταση είναι κρίσιμης σημασίας να παραμείνει αμετάβλητη» η πολιτική ασφαλείας της Σουηδίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact