ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσοι χτύπησαν κτίρια με πυραύλους -Διέλυσαν πολυκατοικία

Πολυκατοικία κοντά στο δεύτερο αεροδρόμιο του Κιέβου επλήγη από πύραυλο ή ρουκέτα των ρωσικών στρατευμάτων νωρίς το πρωί.

Την ίδια στιγμή μαίνονται οι μάχες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μεταξύ του στρατού και των Ρώσων εισβολέων. Βίντεο που κυκλοφόρησε από το λευκορωσικό μέσο ενημέρωσης Nexta, δείχνει τους εξωτερικούς τοίχους αρκετών διαμερισμάτων να έχουν καταρρεύσει και το εσωτερικό τους μαυρισμένο και χαλάσματα να κρέμονται.

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου της ουκρανικής προεδρίας καταγράφει την έκρηξη της οβίδας σε διαμέρισμα με χαλάσματα να εκτινάσσονται προς όλες τις κατευθύνσεις και καπνό να γεμίζει το χώρο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, αλλά είναι άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. Ο πύραυλος έπληξε το κτίριο μεταξύ του 18ου και του 21ου ορόφου, ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της πολυκατοικίας που δέχθηκε την επίθεση με διασώστες να απομακρύνουν κατοίκους.

Μπάζα διακρίνονται στο πεζοδρόμιο κάτω από το κτίριο. Ορισμένα παράθυρα στους κάτω ορόφους έχουν σπάσει, ενώ ανάλογες ζημιές διακρίνονται και στις στέγες παρακείμενων κτιρίων. Μια φωτογραφία δείχνει δύο διασώστες να μεταφέρουν μια γυναίκα κι άλλοι να τρέχουν στο βάθος. Σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο Ουκρανός διπλωμάτης Ολεξάντερ Σέρμπα ένοικος της πολυκατοικίας ακούγεται να λέει: «Έσπασαν τα πόδια της γυναίκας μου. Έσπασαν τα πόδια του μεγαλύτερου γιου μου. Διασώστες απομάκρυναν τον μικρότερο γιο μας, δεν ξέρω που βρίσκεται. Να καείτε στην κόλαση, Ρώσοι καθάρματα!»

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία της κατεστραμμένης πρόσοψης της πολυκατοικίας: «Το Κίεβο, η λαμπρή, ειρηνική μας πόλη, επέζησε για άλλη μια νύχτα των επιθέσεων από ρωσικές χερσαίες δυνάμεις και πυραύλους», έγραψε. «Ζητώ από την υφήλιο: απομονώστε πλήρως τη Ρωσία, απελάστε πρεσβευτές, επιβάλετε εμπάργκο στο πετρέλαιό τους, καταστρέψτε την οικονομία τους. Σταματήστε τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου»!

Δύο παιδιά μεταξύ των 25 θυμάτων στο Κίεβο, λέει ο δήμαρχος

25 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά σκοτώθηκαν στις σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών δεν υπάρχουν θύματα από το χτύπημα στην πολυκατοικία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact