ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μεταφέρθηκε στα δικαστήρια με κουκούλα στο κεφάλι και αλεξίσφαιρο

Η μεταφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης να κατεβαίνει από το περιπολικό φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και αλεξίσφαιρο.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια. Η μεταφορά της έγινε με τουλάχιστον 5 αστυνομικά οχήματα, ενώ στο σημείο ήταν και διμοιρία των ΜΑΤ.

 

Η 33χρονη θα βρεθεί αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε χθες το απόγευμα και στη συνέχεια θα οδηγηθεί ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία πέρασε αμίλητη το βράδυ της στη ΓΑΔΑ, πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της.

Τι είπε στον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα

Ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας ο οποίος μέχρι τώρα εμφανιζόταν πεπεισμένος ότι η εντολέας του είναι αθώα και δεν έχει κάνει κακό στα παιδιά της, επικοινώνησε μαζί της μετά τη σύλληψή της.

Ο ίδιος της είπε ότι θα παραιτηθεί από την υπόθεση μετά τα συνταρακτικά στοιχεία που δείχνουν την ενοχή της, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της: «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» της είπε και εκείνη δεν απάντησε.

Ο δικηγόρος με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτείται από την υπόθεση:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού»

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact