ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφάρι βουλευτών για να βρουν τους «180» (Φωτογραφία)

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στους διαδρόμους του κοινοβουλίου από βουλευτές που μάλλον επιθυμούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή,- κόντρα στις έως τώρα αποφάσεις των κομμάτων τους-, και στα πηγαδάκια έχει ανοίξει και η ονοματολογία.

Τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών, ετοιμάζουν σχετική επιστολή προκειμένου να την καταθέσουν πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη την ερχόμενη εβδομάδα αμέσως μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Το περιεχόμενο της επιστολής θα είναι ανάλογο με αυτό της πρότασης που κατέθεσαν έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Τσούκαλης.

Συγκεκριμένα, οι συντάκτες θα ζητούν εθνική συνεννόηση με στόχο την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Bουλή και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ως ισχυρή συμβολική έκφραση μιας συναινετικής διαδικασίας.

Ωστόσο θα σημειώνουν ότι απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα της πορείας προς τις εθνικές εκλογές οι οποίες θα πρέπει να γίνουν μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Σημειωτέον δε, ότι ο κ. Μεϊμαράκης κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έθεσε ως αδιαπραγμάτευτους όρους για την επίτευξη της πολιτικής σταθερότητας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση της συζήτησης για τις αλλαγές στον Καταστατικό Χάρτη της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο θα υπογράφουν οι: Νίκη Φούντα, Θωμάς Ψύρρας, και Νίκος Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός και Χρήστος Αηδόνης.

Την αποδοχή του περιεχομένου θα εκφράσουν πιθανότατα και οι: Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιάννης Κουράκος κ.α.

keimeno-180-2

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact