ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφάρι βουλευτών για να βρουν τους «180» (Φωτογραφία)

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στους διαδρόμους του κοινοβουλίου από βουλευτές που μάλλον επιθυμούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή,- κόντρα στις έως τώρα αποφάσεις των κομμάτων τους-, και στα πηγαδάκια έχει ανοίξει και η ονοματολογία.

Τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών, ετοιμάζουν σχετική επιστολή προκειμένου να την καταθέσουν πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη την ερχόμενη εβδομάδα αμέσως μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Το περιεχόμενο της επιστολής θα είναι ανάλογο με αυτό της πρότασης που κατέθεσαν έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Τσούκαλης.

Συγκεκριμένα, οι συντάκτες θα ζητούν εθνική συνεννόηση με στόχο την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Bουλή και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ως ισχυρή συμβολική έκφραση μιας συναινετικής διαδικασίας.

Ωστόσο θα σημειώνουν ότι απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα της πορείας προς τις εθνικές εκλογές οι οποίες θα πρέπει να γίνουν μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Σημειωτέον δε, ότι ο κ. Μεϊμαράκης κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έθεσε ως αδιαπραγμάτευτους όρους για την επίτευξη της πολιτικής σταθερότητας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση της συζήτησης για τις αλλαγές στον Καταστατικό Χάρτη της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο θα υπογράφουν οι: Νίκη Φούντα, Θωμάς Ψύρρας, και Νίκος Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός και Χρήστος Αηδόνης.

Την αποδοχή του περιεχομένου θα εκφράσουν πιθανότατα και οι: Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιάννης Κουράκος κ.α.

keimeno-180-2

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact