ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Απριλιάτικος χιονιάς και σφοδρός νοτιάς στη χώρα

Ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου και διευκρινίζει ότι θα σημειωθούν αρκετές βροχές που θα συνοδεύονται με λάσπη.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθαρίζει πως ο καιρός θα φέρει ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, ενώ συνιστά ιδιαίτερα την προσοχή σε άτομα που οδηγούν μηχανάκια και μεγάλα οχήματα, εξαιτίας των ανέμων που θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, ο γνωστός μετεωρολόγος ανέφερε μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, ότι ο καιρός θα είναι «μουντός από το πρωί σε Ήπειρο και σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης., ενώ τα σύννεφα θα δώσουν και λασποβροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει άστατος καιρός μέχρι και το μεσημέρι. Στα νησιωτικά τμήματα θα υπάρχει συννεφιά, η οποία μπορεί να δώσει λασποψιχάλα μικρής έντασης».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «ο καιρός ανοίγει από το μεσημέρι προς το απόγευμα και σε πολλές περιοχές θα βγει ήλιος. Παρόλα αυτά, θα βγει μια θολούρα στην ατμόσφαιρα, εξαιτίας της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. Στη Βόρεια Ελλάδα δύσκολα θα βγάλει ήλιο μέχρι και το απόγευμα. Το βράδυ θα κυλήσει με ξαστεριά και στις περισσότερες περιοχές θα έχουν φύγει τα σύννεφα. Στη Θράκη όμως ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες».

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου συνιστά μεγάλη προσοχή στους οδηγούς δικύκλων, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

«Μεγάλη προσοχή στους σφοδρούς νοτιάδες και ιδίως στις ριπές του αέρα. Δεν αφορά όμως όλη την Ελλάδα. Στις νησιωτικές περιοχές προς τα ανατολικά οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ στις Κυκλάδες τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο Βορρά θα αγγίξει τους 10 βαθμούς, ενώ προς τα Νότια θα φτάσει ο υδράργυρος έως τους 28 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, για τον καιρό που θα επικρατήσει στην Αττική, τονίζει πως «στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με ένα “άνοιξε-κλείσε”. Τις πρωινές ώρες θα υπάρξουν συννεφιές οι οποίες μπορεί να δώσουν τοπικές βροχές με λάσπη, ενω στα Ανατολικά θα υπάρχουν βοριάδες με 5 έως 6 μποφόρ. Προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιώνεται με τον άνεμο να στρέφεται σε πιο δυτικό και η θερμοκρασία κοντά τους 11 με 22 βαθμούς Κελσίου».

Επιπλέον, για την Θεσσαλονίκη αναφέρει πως μαζί με την Κεντρική Μακεδονία «φαίνεται ότι θα έχουν ένα πιο μουντό καιρό. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν βροχές με λάσπη, οι οποίες θα είναι ασθενούς έως και μέτριας έντασης. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν προς το μεσημέρι, αλλά δύσκολα θα σταματήσουν μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι πιο ανατολικοί στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα είναι στους 10 με 15 βαθμούς Κελσίου».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact