ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τον Αμερικανό υπουργό που χαρακτήρισε τους σκλάβους «μετανάστες»

«Υπήρξαν μετανάστες που έφτασαν εδώ στον πάτο σκλαβο-κάραβων» είπε χαρακτηριστικά – Δείτε το βίντεο

Μάλλον στραβά άρχισε η πρώτη εβδομάδα του Μπεν Κάρσον στη θέση του υπουργού Οικιστικής και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του, ενώπιον των εργαζομένων του υπουργείου του, στην οποία αναφέρθηκε στην Αμερική ως «τη γη των ονείρων και των ευκαιριών», περιέγραψε τους Αφρικανούς σκλάβους ως «μετανάστες» προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις.

Ο Κάρσον περιέγραψε κάποιες φωτογραφίες φτωχών μεταναστών από το Μουσείο του Έλις Άιλαντ. Δούλευαν πολλές ώρες, για έξι ή επτά μέρες την εβδομάδα, με μικρή αμοιβή, είπε. Και πριν από εκείνους, ήταν οι σκλάβοι. «Αυτό είναι η Αμερική, η γη των ονείρων και των ευκαιριών» είπε χαρακτηριστικά «υπήρχαν άλλοι μετανάστες που έφτασαν εδώ στον πάτο σκλαβό-κάραβων, δούλευαν ακόμα περισσότερο, ακόμα πιο σκληρά, για ακόμα λιγότερα. Αλλά κι εκείνοι είχαν ένα όνειρο πως μια μέρα τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους θα μπορούσαν να κυνηγήσουν την ευημερία και την ευτυχία σε αυτή τη γη».

Την παρομοίωση μετέδωσε πρώτο το USA Today και τη σκυτάλη πήραν γρήγορα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να επιτίθενται στον Αφροαμερικανό υπουργό για τα σχόλιά του. Στο Twitter η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ τον κάλεσε να δει τη μίνι σειρά της δεκαετίας του 1980 «Roots» («Ρίζες»).

fsfsfs

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο τόνισε πως οι κριτικοί εστίαζαν μόνο σε ένα απόσπασμα από την ομιλία της μισής ώρας και έκριναν τα σχόλια του υπουργού κακόπιστα. «Είναι η πιο κυνική ερμηνεία των σχολίων του, κανείς δεν πιστεύει πραγματικά πως εξισώνει τους μετανάστες που έρχονται εθελοντικά με την αθέλητη σκλαβιά» αναφέρει.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, η ομιλία Κάρσον δεν προκάλεσε τις ίδιες αντιδράσεις σε εκείνους που ήταν παρόντες και οι οποίοι έβγαζαν μαζί του selfie αμέσως μετά.

Ο ίδιος πάντως υπεραμύνθηκε των σχολίων του τόσο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη όσο και μέσω Twitter. «Μπορείς να είσαι μετανάστης χωρίς να το θέλεις» έγραψε και σχολίασε πως «οι σκλάβοι δεν τα παρατούσαν για να πεθάνουν, οι πρόγονοί μας πετύχαιναν κάτι. Μετανάστης είναι: ένα άτομο που έρχεται για να ζήσει μόνιμα σε μια ξένη χώρα».

Την περασμένη εβδομάδα, όπως σημειώνουν οι New York Times, η υπουργός Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒος προκάλεσε οργή περιγράφοντας τα πανεπιστήμια για μαύρους- που λειτούργησαν επειδή οι μαύροι φοιτητές δεν μπορούσαν να πάνε στα άλλα πανεπιστήμια- ως «πραγματικούς πρωτοπόρους». Αργότερα επιχείρησε να μαζέψει τη δήλωσή της εξηγώντας πως η ιστορία των κολεγίων για μαύρους «γεννήθηκε όχι από επιλογή αλλά από αναγκαιότητα, απέναντι στον ρατσισμό και στην επόμενη μέρα του Εμφυλίου Πολέμου».


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact