ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σαρωτική διαφορά για τη Ν.Δ

Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές την τελευταία εικοσαετία που είναι τόσο ξεκάθαρα τα αποτελέσματα σε μία εκλογική μάχη.

Η αυτοχειρία Τσίπρα να προηγηθούν οι Ευρωεκλογές των Εθνικών Eκλογών, σε συνδυασμό με την βουβή λαϊκή αγανάκτηση για την χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος την Μεταπολίτευση, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εκπλήξεων.

Το “Καρφί” απευθύνθηκε σε πολύπειρο δημοσκόπο – κανονικό… πρύτανη των γκάλοπ – για μια τελική εκτίμηση μια εβδομάδα πριν τις κάλπες.

Ο δημοσκόπος λοιπόν αυτός όχι μόνο θεωρεί δεδομένη την Αυτοδυναμία Μητσοτάκη (ακόμη και στο πιο απίθανο σενάριο της επτακομματικής Βουλής) αλλά βλέπει την Νέα Δημοκρατία να “κλειδώνει” σε ένα ποσοστό πάνω (ή έστω πέριξ) του 40%.

Υπό κατάρρευση ο Τσίπρας, στο 15% η διαφορά

Η εκτίμηση του πολύπειρου αναλυτή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα είναι εξαιρετικά δυσμενής. Θεωρεί πως παρά τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεων που τον δείχνουν ελαφρώς ενισχυμένο (σε σχέση με τις Ευρωεκλογές) η απογοήτευση και τα διαλυτικά φαινόμενα που κυριαρχούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του Τσίπρα να απέχει από τις κάλπες στις 7 Ιουλίου.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις μικρότερες διαρροές αποχής που θα έχει η Νέα Δημοκρατία – κυρίως λόγω της προοπτικής επιστροφής της στην Εξουσία και το… νταραβέρι- η διαφορά που τώρα εμφανίζεται γύρω στις 10-11% μπορεί να αγγίξει και το ποσοστό του 15%!

Ανεβαίνει σταθερά το ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής δείχνει και στις δημοσκοπήσεις να μην επηρεάζεται από την υπόθεση Βενιζέλου.

Η πολιτική επιλογή μάλιστα της Φώφης Γεννηματά να εμφανισθεί, ως ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ σε συνδυασμό με την βεβαιότητα της Αυτοδυναμίας για την Νέα Δημοκρατία, και τα διαλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τον έμπειρο συνομιλητή μας στην εκτίμηση πως το Κίνημα Αλλαγής θα βγει ενισχυμένο από την εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουλίου.

Η εκτίμηση για τα τελικά ποσοστά των κομμάτων

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω ο πεπειραμένος δημοσκόπος δίνει αυτό το εύρος για τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου:

Νέα Δημοκρατία: 38 – 41% – ΣΥΡΙΖΑ: 22 – 25% – ΚΙΝΑΛ: 8 – 10%

Για τα υπόλοιπα κόμματα η εικόνα είναι, πως το ΚΚΕ θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, η Χρυσή Αυγή θα μπει οριακά στη Βουλή, ο Βελόπουλος θα είναι οριακά εκτός Βουλής, ενώ ο Βαρουφάκης στο τέλος θα τα καταφέρει και θα ξεπεράσει το φράγμα του 3%.

*Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact