ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία το αναπηρικό αμαξίδιο του Στίβεν Χόκινγκ

Θα βγει στο σφυρί μαζί με χειρόγραφα του Νεύτωνα, του Δαρβίνου και του Αϊνστάιν

Από ένα αντίγραφο της διδακτορικής διατριβής του, μέχρι το αναπηρικό αμαξίδιό του, πολλά αντικείμενα που ανήκαν στον Στίβεν Χόκινγκ θα πουληθούν σε δημοπρασία, προσφέροντας στους θαυμαστές του Βρετανού θεωρητικού φυσικού, που αναζήτησε με το μυαλό του την προέλευση του σύμπαντος, την ευκαιρία να αποκτήσουν κάποια από τα υπάρχοντά του.

Ο Χόκινγκ, που έγινε παγκοσμίως γνωστός για την έρευνά του για τις μαύρες τρύπες, έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα. Ήταν για χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και χρησιμοποιούσε υπολογιστή για να μιλάει. Πέθανε τον περασμένο Μάρτιο, σε ηλικία 76 ετών.

Στη δημοπρασία που τιτλοφορείται «Στους ώμους των γιγάντων», περιλαμβάνονται επίσης χειρόγραφα του Νεύτωνα, του Δαρβίνου και του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Θα πουληθούν επίσης 22 αντικείμενα του Χόκινγκ, όπως ένα από τα πέντε γνωστά αντίτυπα της διδακτορικής διατριβής «Ιδιότητες των διαστελλόμενων συμπάντων» που έγραψε όταν ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής και εκτιμάται ότι θα «πιάσει» 100-150.000 λίρες (περίπου 130.000-200.000 ευρώ).

Ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν μια παγκόσμια, τεράστια προσωπικότητα. Είχε αυτήν την απίστευτη ικανότητα να συνδέεται με τους ανθρώπους», είπε ο Τόμας Βένινγκ, ο επικεφαλής του τμήματος Βιβλίων και Χειρογράφων του οίκου Christie’s. «Η γενική ιδέα ήταν να παρουσιάσουμε κάτι που θα ήταν προσιτό για τους θαυμαστές του, ώστε οι άνθρωποι να σχετιστούν μαζί του και να θυμούνται την εκπληκτική ιστορία του», πρόσθεσε.

Θα διατεθούν επίσης προς πώληση ένα αντίτυπο του «Χρονικού του χρόνου», που είχε υπογράψει ο Χόκινγκ με το δακτυλικό αποτύπωμά του (εκτιμάται στις 2.000-3.000 λίρες), καθώς και διάφορα βραβεία και μετάλλια που του είχαν απονεμηθεί. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί διαδικτυακά στο διάστημα 31 Οκτωβρίου-8 Νοεμβρίου και περιλαμβανει επίσης διάφορα χειρόγραφα, μια πρόσκληση για τη δεξίωση των «Ταξιδιωτών του Χρόνου» και ένα αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε ο διάσημος φυσικός. Ήδη, σύμφωνα με τον Βένινγκ, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον συλλέκτες από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Ο Χόκινγκ «ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και έχει θαυμαστές στις ΗΠΑ, στην Ασία», κατέληξε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact