ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε forum στον Καναδά o Νίκος Παππάς

Θα συμμετάσχει στο «Global Progress 2016»

«Στον Καναδά βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Στο Μόντρεαλ, ο υπουργός Επικρατείας θα συμμετάσχει στο forum «Global Progress (Παγκόσμια Πρόοδος) 2016», μια διοργάνωση που δικτυώνει προοδευτικά think tanks, πρωτοβουλίες, ινστιτούτα και κινήσεις από όλο τον κόσμο», σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας.

«Το forum φιλοξενείται φέτος από το ανεξάρτητο προοδευτικό think tank του Καναδά, «Canada 2020» και συγκεντρώνει περισσότερους από 200 εκπροσώπους 20 χωρών, οι οποίοι θα διερευνήσουν την προοπτική μιας κοινωνικής και οικονομικά προοδευτικής διεθνούς κοινότητας, συζητώντας -μεταξύ άλλων- θέματα όπως η ευημερία, η διαφορετικότητα, η καινοτομία και η ψηφιακή δημοκρατία (http://canada2020.ca/events/globalprogress2016/). Στο forum συμμετέχουν προσωπικότητες όπως ο Καναδός πρωθυπουργός, Justin Trudeau, ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan.

O Νίκος Παππάς είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο αυριανό σε πάνελ με θέμα: «Δίνοντας μορφή στην Παγκοσμιοποίηση: Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί και Εθνική Ευημερία σε ένα Παγκόσμιο Πλαίσιο», το οποίο επιδιώκει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό αφήγημα προόδου και ευημερίας στον 21ο αιώνα, το οποίο να είναι ελκυστικό, περιεκτικό και ρεαλιστικό; Ποιες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις πρέπει να εξεταστούν στη διαμόρφωση μιας ατζέντας παγκόσμιας ευημερίας;».

Με τον υπουργό Επικρατείας θα συζητήσουν ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας, Bill Shorten, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, Jonas Gahr Store και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εμπορίου της Σουηδίας, Ann Linde. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου του Καναδά, Chrystia Freeland.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Επικρατείας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα ενταχθεί στην αποστολή με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την πρώτη Σύνοδο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact