ΚΟΣΜΟΣ

«Σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας τα πλοία βρετανικής σημαίας σε ιρανικά χωρικά ύδατα»

H Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με ξένα πλοία

Η Βρετανία δεν σκοπεύει να συνοδεύει κάθε εμπορικό πλοίο με σημαία Βρετανίας όταν διασχίζει το Στενό του Χορμούζ, ανέφερε σήμερα μια πηγή ασφαλείας, έπειτα από το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στο θαλάσσιο αυτό πέρασμα.

Αργά χθες, τρία ιρανικά σκάφη πλησίασαν βρετανικό τάνκερ της BP που έπλεε μεταφέροντας πετρέλαιο από τον Κόλπο και απαίτησαν να αλλάξει πορεία και να σταματήσει στα ιρανικά χωρικά ύδατα, κοντά στο Στενό του Χορμούζ. Τα ιρανικά σκάφη αποσύρθηκαν όταν επενέβη φρεγάτα του βρετανικού βασιλικού πολεμικού ναυτικού.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με ξένα πλοία.

Η βρετανική πηγή πρόσθεσε ότι η Βρετανία αύξησε σήμερα το επίπεδο ναυτικής ασφάλειας στο επίπεδο 3, το ανώτατο επίπεδο, για τα πλοία με βρετανική σημαία που πλέουν σε ιρανικά χωρικά ύδατα.

«Το επίπεδο 3 για την ναυτική ασφάλεια αντιστοιχεί στο επίπεδο ‘κρίσιμο’ και ότι υπάρχει ένας πολύ αυξημένος κίνδυνος», τόνισε η βρετανική πηγή.

«Αυξήσαμε το επίπεδο ασφάλειας σε 3 για τα ιρανικά χωρικά ύδατα από την έναρξη αυτής της εβδομάδας», πρόσθεσε.

«Θα είμαστε αποφασιστικοί στην υπεράσπιση των ναυτιλιακών συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου στον Κόλπο, αλλά δεν έχουμε κανένα απολύτως ενδιαφέρον να κλιμακώσουμε την κατάσταση με το Ιράν», συμπλήρωσε η πηγή.

Το Sky News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές της ναυτιλιακής βιομηχανίας επιβεβαίωσε την αύξηση του επιπέδου ναυτικής ασφάλειας από τις βρετανικές αρχές.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact