ΚΟΣΜΟΣ

Σε λειτουργία ο ρωσικός αντιδραστήρας του πρώτου πλωτού πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ο πλωτός αυτός σταθμός κατασκευάστηκε σε ναυπηγείο της Αγίας Πετρούπολης

Η ρωσική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας Rosatom έθεσε σήμερα επιτυχώς σε λειτουργία τον αντιδραστήρα του πρώτου ρωσικού πλωτού πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο αντιδραστήρας του πλωτού πυρηνικού σταθμού «Ακαδημαϊκός Λομονόσοφ» τέθηκε σε λειτουργία την Παρασκευή στις 17.58 την Παρασκευή ώρα Μόσχας, επιτυγχάνοντας το μίνιμουμ ελεγχόμενο επίπεδο ισχύος, δήλωσε πηγή του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti.

Ο πλωτός πυρηνικός σταθμός «Ακαδημαϊκός Λομονόσοφ» αποτελεί ένα κινητό σταθμό παραγωγής ενέργειας μικρής ισχύος. Ο πλωτός αυτός σταθμός κατασκευάστηκε σε ναυπηγείο της Αγίας Πετρούπολης και θα χρησιμοποιηθεί σε περιοχές του Απώτερου Βορρά και της ρωσικής Απω Ανατολής.

Ο πλωτός πυρηνικός σταθμός θα είναι πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας σε απομακρυσμένες βιομηχανικές επιχειρήσεις, σε πόλεις που έχουν λιμάνια καθώς σε πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται σε θαλάσσιες περιοχές.

Ο σταθμός, όπως προβλέπει το σχετικό χρονοδιάγραμμα, θα αρχίσει να λειτουργεί πλήρως στο λιμάνι Πεβέκ στην περιοχή Τσουκότσκα τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο σταθμός «Ακαδημαϊκός Λομονόσοφ» διαθέτει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες τύπου KPT-40C οι οποίοι μπορούν να παράγουν ηλεκτρική και θερμική ενέργεια για μια πόλη με πληθυσμό 100.000 κατοίκων.

Ο πλωτός πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με όλες της προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να μπορεί να διατηρεί την σταθερότητα του σε όλες τις πιθανές αντίξοες συνθήκες, καθιστώντας τους πυρηνικούς του αντιδραστήρες άτρωτους ακόμη και σε περίπτωση που εκδηλωθεί τσουνάμι ή άλλες φυσικές καταστροφές.

Η λειτουργία των αντιδραστήρων ανταποκρίνεται σε όλους τους όρους της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ώστε να μην απειλείται το περιβάλλον.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact