ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πανικό o Τσίπρας για τη συμμετοχή των ομογενών στις επόμενες Εθνικές Εκλογές

Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή των Ελλήνων ομογενών στις επόμενες Εθνικές Εκλογές.

Οι ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου βλέποντας τη δημοσκοπική κατρακύλα του κόμματος τους, αναζητούν εναγωνίως θέματα για να σηκώσουν σκόνη και για να ξεφύγουν για λίγα εικοσιτετράωρα από το βαρύ κλίμα εσωστρέφειας και μιζέριας που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της κομματικής ιεραρχίας.

Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό θέμα του κομματικού οργάνου της Αυγής, το οποίο εντάσσει μία θεσμική μεταρρύθμιση, της ψήφου των απόδημων Ελλήνων σε ένα πλαίσιο δήθεν κυβερνητικού σχεδίου για να τελειώσει την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να κάτσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν έστω και μία φορά στη ζωή τους σοβαρά για το τι φταίει που το κόμμα τους βρίσκεται είκοσι μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις, ψάχνουν ξανά για φαντάσματα και άλλοθι να κηρύξουν πόλεμο στην Κυβέρνηση, απομακρυσμένοι παντελώς από την πραγματικότητα και εγκλωβισμένοι σε ένα σπιράλ αυταπάτης που δεν έχει προηγούμενο.

Αφορμή για το αντιπολιτευτικό κρεσέντο ανοησίας στάθηκε το πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «Νέων», στο οποίο εκτός από τις λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία εγγραφής των ομογενών για να ψηφίσουν στον τόπο καταγωγής τους, δίνει και μία πολιτική ερμηνεία για το τι σημαίνει αυτό για την επιμήκυνση της πολιτικής κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της επιτελικής ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πάνω στο θέμα αυτό καταδεικνύει την απουσία σοβαρής στρατηγικής από ένα δήθεν κόμμα εξουσίας, αλλά σεβασμού απέναντι στους Έλληνες του εξωτερικού που ζητούσαν επί χρόνια να ασκήσουν αυτονόητα το εκλογικό τους δικαίωμα και να διατηρήσουν μία στενή σχέση με την μητρόπολη Ελλάδα.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ομογενείς δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ την αντιδραστική και αδικαιολόγητη συμπεριφορά του κ. Τσίπρα και της παρέας του απέναντι τους.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά «ιστορίες για αγρίους» από ένα κόμμα που βρίσκεται πλέον σε τροχιά απόλυτης κατάρρευσης και με έναν αρχηγό με τη βελόνα κολλημένη στο διχασμό και τη σύγκρουση.

Το σχετικό δημοσίευμα των «Νέων»:

Ψήφος ομογενών : Το κρυφό χαρτί της επόμενης κάλπης

Οι διεργασίες στην κυβέρνηση αλλά και στη Ν.Δ. με φόντο μία δεξαμενή 800.000 ψηφοφόρων

Για τον κομματικό μηχανισμό είναι ίσως η μεγαλύτερη οργανωτική προτεραιότητα. Για την κυβέρνηση αποτελεί ένα σημαντικό, κρυφό χαρτί για τη στιγμή της επόμενης κάλπης.

Μπορεί το κεφάλαιο «ψήφος αποδήμων» να βρίσκεται πλέον εκτός του δημόσιου τερέν και η εκλογική… σκόνη να βρίσκει τακτικά άλλες ευκαιρίες στο πολιτικό πεδίο για να σηκωθεί, ωστόσο εντείνονται στο παρασκήνιο οι διεργασίες κυβέρνησης και κόμματος, οι εκτιμήσεις για την αχαρτογράφητη «δεξαμενή» των εκτός επικρατείας εκλογέων και, κυρίως, η προσπάθεια να κλείσει γρήγορα και η τελευταία εκκρεμότητα.

Ήταν στα μέσα του περασμένου φθινοπώρου όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγραφούσε για τελευταία φορά την εικόνα από το μέλλον: τις επόμενες εκλογές με κάλπες ανά τον κόσμο. «Με τη διαφορά της ώρας, πρώτοι εσείς θα ψηφίσετε!» έλεγε τότε ο Πρωθυπουργός σε ομογενείς της Αυστραλίας.

Ωστόσο περισσότερο πολιτικό βάρος είχε η ειδική αναφορά του στις νεότερες γενιές, «όσους έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία και θα έχουν δικαίωμα ψήφου από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους χωρίς να επιστρέψουν».

Αυτή ανέδειξε εμμέσως το πού προσανατολίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό η διαδικτυακή πύλη «πιστοποίησης» των εκλογέων.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact